Валери Симеонов: Позицията ни е за отхвърляне на президентското вето

  • 16 юли 2019 15:17

  • 1204
  • 5
© Булфото (архив)

Позицията ни е за отхвърляне на президентското вето върху възможността за финансиране на партиите от юридически лица и еднолични търговци. Това заяви лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 пред журналисти във връзка с президентското вето върху Закона за държавния бюджет и възможността партиите да се финансират чрез дарения от юридически и физически лица.

"Ако се приеме едно такова вето партиите ще бъдат лишени от възможността да бъдат финансирани по какъвто и да е начин. Тогава остава единствената възможност за бавна смърт на малките партии“, каза още той.

"Никой няма да даде пари на една малка партия и на опозиция, а на тези, които управляват, тъй като ще се страхува от санкции, проверки, репресии, и отказ от обществени поръчки и концесии", разкри лидерът на НФСБ.

Във връзка са опасенията на държавния глава, че ще се получи обвързване на бизнеса с партиите, Симеонов заяви, че това не е състоятелно.

"В България бизнесът е зависим от политиците, които управляват и най-влиятелните и богати хора са тези, които управляват държавата. Мисля, че на всички е ясно това. По-удобно е да се насажда другата версия, че има някакви тъмни икономически субекти, които чакат с парите да манипулират държавата в коя посока? За да могат какво? Да получават поръчки. Те в момента ги получават, ако си плащат", допълни още Симеонов.

"Ще гласуваме най-вероятно против ветото. Няма нищо по-естествено от това. Ние бяхме предложили да се разреши финансирането до определена граница. Мисля, че това е най-разумното решение. Не мога да се сърдя на президента - той не е бил нито в бизнеса, нито в политиката, а идва от авиацията. Трудно може да се ориентира и лесно става жертва на лоши съвети“, завърши Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1204 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ей, "финяго", с изтънчения речник,

2019.07.16 | 16:52

2

Вие сте си парламентарна диктатура бе, срам за вас - от 12 (дванадесет) президентски вето не се съобразихте с нито едно. Това ви характеризира като немислещи хора.Хора с авторитарен, тоталитарен манталитет, комуняги, каквито бехте преди да се пребоядисате.

2019.07.16 | 17:03

3

ГЛУПАК !!!!!

ХА ХА ХА ХА

2019.07.16 | 17:05

4

Тия се насират от страх и са готови да легнат и на жълтите павета само да още във властта

ЕДИН ЗА ВСИЧКИ ВСИЧКИ ЗА ЕДИН

2019.07.16 | 15:45

1

ЕЙ,ТОЯ СЕЛЬО НЕ СЕ Е НАЛАПАЛ ОЩЕ!МНОГО МУ СЕ ЩЕ ДА ГУШИ!НЕМА ЛИ ДА СИ ОДИШ НА СЕЛО БЕ,ЕЙ!ЩО НЕ СЕ ОГЛЕДАШ ...МИРИШЕ МИ НА ЦЪРВУЛИ.АЙДЕ,АЙДЕ НА СЕЛООООООООО!!!

а-а, не

2019.07.16 | 18:37

5

Тоя "сельо" има два хотела до Черноморието, близо до "оградата", а ние си лаем опашките... Печели се, печели от "демокрацията", нищо че виден чалгар плаче, че от къща за гости не се богатее, ама я е гушнал и не я пуска.

Добави коментар

Водещи новини