Кметът на Сандански отговори на Яне Янев дали строи незаконно в парка на града

  • 16 юли 2019 08:57

  • 1181
  • 0
Кметът на Сандански отговори на Яне Янев дали строи незаконно в парка на града
© Кадър: БТВ

Сигнал за незаконен строеж в парка на Сандански е подал Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, до новата етична комисия на ГЕРБ.

„В момента всеки, който влиза в парка на града, на по-малко от 50 линейни метра от езерото на Сандански се копае това, което виждате. Това е изключително държавна собственост, държавен горски фонд и гражданите ме питат, г-н Янев как е възможно държавна гора да се копае и да се събарят цели баири”, каза Янев преди време.

Той показва и документи, за да потвърди тезата си.

На обвиненията кметът Кирил Котев отговаря също с документи. „С документи ще отговоря, това е въпросният имот, за който той спомена, аз твърдя и ще ви дам документи на вас, че този имот е частен. Имам документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, които ще ви ги дам. Това е частен имот и има необходимите разрешения, за да направи тези изкопи, които са в момента. Парка не попада в тези граници”, каза пред БТВ кметът на Сандански Кирил Котев.

Имотът има Подробен устройствен план (ПУП) от 2014 г., а бъдещият обект най-вероятно ще бъде паркинг към частен обект. Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, е изпратил сигнал и до Земеделското министерство, защото Държавен горски фонд няма как да стане частна собственост. А кметът е първият, проверяван от новата етична комисия на ГЕРБ.

„Не се чувствам феодал, спокоен съм, защото Сандански е малък град, всички се познаваме и всеки може да си направи сам за него извода дали има феодализъм в Сандански или няма”, обяви Котев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини