Делегация от китайския град Хуай Ан се срещна с кмета на Перник Вяра Церовска

  • 15 юли 2019 14:41

  • 261
  • 0
Делегация от китайския град Хуай Ан се срещна с кмета на Перник Вяра Церовска
© Община Перник

Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета на побратимения с Перник град Хуай Ан, се срещна с кмета Вяра Церовска. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Перник високо цени отношенията си с вашия град. Радвам се, че имам възможността да разговарям с вас по въпроси, касаещи взаимното ни сътрудничество“, сподели Вяра Церовска.

„Съвсем скоро в Перник ще бъде пусната индустриалната зона. Тя е с площ от 350 дка и се намира на изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия“, допълни кметът, която беше придружена от нейните заместници Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.

Китайските гости благодариха на градоначалника за топлото посрещане и изразиха възхищението си от възможността да се запознаят с историята на града.

„Хуай Ан наброява над 5 млн. жители и е разположен на площ от 10 000 кв.м. Разполагаме с подземни богатства, но имаме и развито селско стопанство и сме един от големите производители на зеленчуци в Китай. Може да се каже, че сме житницата на Китай. Нашите селскостопански стоки са на много високо равнище“, коментираха гостите от Китай.

В разговора и двете страни изразиха надежда да продължат добрите партньорски отношения между двата града.

След срещата с кмета на Община Перник гостите ще посетят фирмите „Колбасо“ и „Земенея“.

Във визитата на китайската делегация е включено и посещение на Регионалния исторически музей и Подземния минен музей, който е единственият на Балканския полуостров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини