Мустафа Карадайъ: Държавата абдикира от задължението си да осигури честни и прозрачни избори

  • 12 юли 2019 14:21

  • 2940
  • 5
©

Направихме анализ на резултатите от евроизборите и обществено-политическата обстановка в страната, набелязахме необходимите действия и мерки, които ни предстоят. Освен това обсъдихме издигането на кандидати за местните избори.

Отчитаме липсата на реформи, влошаване на състоянието на здравните услуги, образованието и нарушаването на правата и свободите на българските граждани, както и нарастване на бедността. Обсъдихме и последните скандали. Това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на пресконференция, предаде репортер на Novini.bg.

От ДПС смятат, че провалът на управлението наближава. „Длъжни сме да защитим свободата демокрацията на всички български граждани. ДПС заявява своята категорична позиция, че управлението в страната е пълен провал и основана вина носи ГЕРБ. Рисковете за сигурността изискват отговорно поведение за бъдещето на страната. Мирът и демокрацията трябва да бъдат защитени. Бедността расте, омразата и разделението продължава. За нас е важно в местното самоуправление да управляват партии и политици, които са доказали привързаността си към европейските ценности и демокрацията“, подчерта Карадайъ.

„Изборните правила отново се променят в последния момент. Държавата абдикира от задължението си да осигури честни и прозрачни избори. Вместо държавата да закупи, осигури сигурността и сертификация на машините, управляващите необосновано предлагат отмяна на машинното гласуване. Ние сме не само за машинно гласуване, но и за машинно преброяване на гласовете. Това ще премахне субективния фактор. Призоваваме всички партии, държавни органи и институции да бъдат във висотата на своите правомощия и да гарантират честни избори“, каза още председателят на ДПС.

Относно целите на ДПС за местните избори, Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, подчерта, че за тях е важно да запазят влиянието, което имат в местната власт, ако може и да го разширят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2940 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.07.12 | 14:30

1

Що не вземеш да мъкнеш поне за малко,мустафа??Държавата е абдикирала от конституционното забрана за етнически партии и затова сме така!!!

Dody

2019.07.12 | 16:00

2

Ама той е прав, съмнявам се, че е имало честни избори някога.
Това е задължение на държавата.
Но има ли държава, която държи на хората тук или има една територия, един народ, експлоатирани от кого ли не.

2019.07.12 | 16:12

4

niama takova neshto cestni izbori rezsniak ako imashe ciganskiat premier nikoga ne bi bil na vlast.

Оцелял от ГЕРБ-аджиския произвол българин

2019.07.12 | 16:04

3

Малииии пресконференция на ДПС за изборите, явно ДОган е бесен. Ерата Бойко е към своя край Доган бута Боко

2019.07.12 | 16:17

5

Мерак, лайноразносвач позитански на надник при кире контрабандата,мерак на БСП ООД ИМПЕКСА, ама кури открадна парите,а с гол мерак...нЕма надник,смръдльо

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини