Какво се случва в парламента - какво се промени?

  • 12 юли 2019 12:54

  • 562
  • 1
Какво се случва в парламента - какво се промени?
© Novini.bg

След днешния неуспешен опит народните представители да съберат кворум и да се направи пореден опит да се разберат за машинното гласуване се поражда въпросът какво се случва зад кулоарите на парламента?

Дали опозицията в лицето на БСП и ДПС се е обединила срещу управляващите, за да не стане на „тяхното“ и да се гласува отново за хартиените бюлетини, въпреки че лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече пред журналисти в парламента да е имала разговор с представителите на ДПС и решението им е взето тази сутрин.

Припомняме, че предходното напускане на депутатите от ПГ „БСП за България“ беше инициирано преди европейските избори и въпреки това народните представители от ДПС също не се регистрираха, а в зала се събираше кворум и Народното събрание си работеше, макар и не на пълен капацитет.

Какво се промени от тогава до сега?

Липсата на ключови фигури в редиците на ГЕРБ ли доведе до така създалата се нестабилна ситуация в зала и може ли председателят на ПГ на ГЕРБ да овладее ситуацията, или се нуждае от подкрепата и извънредните мерки, които взима председателят на Народното събрание Цвета Караянчева предстои да разберем във вторник (16 юли) в 14.00 часа, когато отново ще трябва да се гледа Изборният кодекс, пише ТОПНОВИНИ.

От своя страна Валери Симеонов изказа възмущение към задкулисните договорки на опозицията и ги предупреди, че: „Не им препоръчвам да влизат в същия режим и същата спирала на падението, в която бяха предните няколко месеца. Това се отразява нездравословно. И този път няма да им се размине", което може да тълкуваме, че ще са твърдо “за“ предложенията направени от коалиционните им партньори.

Изборният кодекс ли е ябълката на раздора в парламента, или проблемът е далеч по-дълбок, но остава невидим за обществото?

Ще събере ли парламентът кворум и ще възстанови ли работата си предстои да разберем.

Последвайте канала на

Novini.bg
562 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.12 | 13:35

1

Никакъв кворум никакъв парламент .Разпускане заради безнадежност и корупция във властта / ./върха на корупцията къщи за гости ,апартаментите ,терасите изборните шашми субсидията ,безотговорност и безнаказаност,еф16 и пр. пр.

Добави коментар

Водещи новини