Александър Йорданов: Всеки трябва да направи своя малък или по-голям компромис, за да се развива европейското обединение

  • 12 юли 2019 08:21

  • 610
  • 3
© Кадър: БНТ

Много е трудно за която и да е държава в ЕП да постигне на 100% интересите си. Всеки трябва да направи своя малък или по-голям компромис, за да се развива европейското обединение. Това заяви в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от коалицията ГЕРБ - СДС Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен.

За съжаление се получи така, че редица комисии не успяха да изберат своите ръководства, което говори за противоречия в самите изборни групи, допълни Йорданов.

Чувствам се като на своето място. Имахме събиране както на всички български депутати, така и на партийните семейства. Това е една традиция, която е много добра. Аз я приветствах, сподели евродепутатът.

Относно приемането на пакета "Мобилност", Йорданов поясни, че на 22-23 юли в Брюксел ще бъде транспортният министър Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и тогава ще се обсъжда "този прословут пакет Макрон".

България трябва да проявява солидарна позиция и не трябва да сме крайни максималисти, смятайки, че ще постигнем всичко, понеже така сме решили, допълни още Йорданов.

По повод балканските недоразумения, породени от изказвания на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г през последните дни, евртодепутатът заяви, че балканските политици трябва да се научат по-малко да говорят и повече да работят. Според него това е основното, което трябва да сме извлекли като урок.

На приказки всички сме силни, особено македонците, които са майстори да живеят в измислени светове, но трябва да се върнат към реалността, коментира Йорданов.

Относно Сърбия той бе категоричен, че от съображения за сигурност тя първо трябва да стане член на НАТО, а едва след това и член на Европейския съюз, тъй като все още е далече от това да приеме европейските ценности.

Последвайте канала на

Novini.bg
610 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бонара

2019.07.12 | 09:11

3

Най много вие Кадето Зисипахте Държавата !

2019.07.12 | 09:07

2

Безгранично духовно ограничена еднодневка

Кънчо пут...

2019.07.12 | 09:02

1

Too kaт гайда - тъп та даже объл!

Добави коментар

Водещи новини