Министър Горанов напомни за ръст на приходите в бюджета с 50%

  • 11 юли 2019 15:09

  • 597
  • 2
© Novini.bg

„От края на 2014 година до края на 2019 година приходите в бюджета са нараснали с 50%. Това са около 14 млрд. лв. повече. Това не е новина, казвал съм го и друг път това число“, заяви министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва по време на обсъждане на мерките за ограничаване на сивата икономика в парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции.

Номиналният ръст на БВП за същия период е около 40%, съобщи той.

Със съвместни усилия държавата е отвоювала една огромна територия от сивата икономика, каза министър Горанов.

„Събираемостта на приходите е много важно, защото това дава възможност на изпълнителната власт да гарантира повече приходи в другите държавни органи“, заяви той.
„В следващите няколко дни имаме намерение да се публикува за обсъждане допълнителни мерки за контрол в складовете. Там има още какво да се направи“, съобщи министър Горанов.

Той обясни, че се цели да се намали човешкият фактор при контрол на течните горива.

Той коментира и друг вид бич – намаляването на недекларирания труд. По думите на Горанов хората, които работят в този сектор са много ощетени и после тежат на държавата. Горанов поясни, че се полагат максимални усилия в случая и пак съобщи положителни данни.

"Разбира се, залагаме значително и на доброволното спазване на законодателството", съобщи министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

"Но все още нямаме основание да се успокояваме, защото ако сме постигнали добри резултати при контрабандата на цигари, то в неформалната икономика имаме още работа", каза още той и добави: "Длъжни сме да продължим".

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
597 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
до тоя отдолу

2019.07.11 | 17:08

2

Защото крадат като за световно

Бонара

2019.07.11 | 15:27

1

А защо теглите кредит.

Добави коментар

Водещи новини