Искрен Веселинов за смяната на Волен Сидеров: Не е достойно да се криеш и да бягаш от реалността

  • 11 юли 2019 14:58

  • 609
  • 0
Искрен Веселинов за смяната на Волен Сидеров: Не е достойно да се криеш и да бягаш от реалността
©

Твърдя отговорно, че решенията на парламентарната група са абсолютно законосъобразни. Те представляват волята на мнозинството. Това каза пред журналисти в парламента Искрен Веселинов, съпредседател на парламентарната група "Обединени патриоти".

Поводът за коментара е решението на групата от 9 юли, с което лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е отстранен от поста председател на парламентарната група. ПГ "Обединени патриоти" е с двама съпредседатели - Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от квотата на НФСБ.

Заради решението на колегите си по-рано днес "Атака" сезираха председателя на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и правния отдел на парламента, и определиха решението от вторник за нелегитимно.

"Няма възможност някой да е до живот на пост, чиито задължения не изпълнява", коментира Искрен Веселинов. Той бе категоричен, че няма нарушение в Правилника за дейността на Народното събрание при избора му за съпредседател. "Не е достойно да се криеш и да бягаш от реалността. Реалността е такава - мнозинството иска друго ръководство, защото иска парламентарната група да работи, а не да се занимава със скандали от сутрин до вечер. Това е знак, който решително сме дали към "Атака". Надявам се те да го разберат и да подходят конструктивно, а не да се фиксират в миналото, както правят в момента", каза Искрен Веселинов.

Относно поканата от страна на лидера на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа за политически съвет на патриотите Веселинов посочи, че не е сигурен дали Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ще е в София. Пред журналисти Валентин Касабов каза, че лидерът на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 няма да е в София утре.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
609 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини