Младен Маринов: Извънредният труд, полаган от служителите на МВР, трябва да бъде сведен до минимум

  • 10 юли 2019 16:15

  • 6233
  • 5
Младен Маринов: Извънредният труд, полаган от служителите на МВР, трябва да бъде сведен до минимум
© Novini.bg

Министърът на вътрешните работи Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, смята, че извънредният труд, полаган от служителите на ведомството, трябва да бъде сведен до минимум. Той обясни по време на вътрешната парламентарна комисия, че има спор в тълкуването на закона кое точно се нарича "извънреден труд".

Силовият министър посочи, че е неясно дали започнатата задача от полицай в работно време, по която продължава след 17.30 ч., е извънреден труд, при положение, че става дума за ненормиран работен ден.

Маринов потвърди казаното от полицейски синдикати, че при достигане на максимума позволен извънреден труд, полицаите могат да откажат да работят. Иначе трябва да подпишат изрична декларация. Колкото до нощния труд, Маринов обясни, че най-рано при следващия бюджет може да се мисли за увеличаването им.

Главният секретар Ивайло Иванов обясни, че вчера в Самоков, при акция, шофьор на микробус не се е подчинил на полицейско разпореждане. Последвали са светлинни и звукови сигнализации, на които отново шофьорът не е реагирал. Така се наложило ползването на гумени патрони.

Маринов обясни как в годините назад е решаван въпросът с плащането на пари за извънреден и нощен труд.

На въпрос за евентуално преструктуриране на полицейски сили в страната, по повод възникнало напрежение в Роман, Маринов обясни, че доскоро не е имало патрул в града. Така било и по-ефективно, защото униформените са в населеното място, а не стоят в дежурна част на полицейското управление, където могат само да приемат сигнали.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6233 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Еее

2019.07.14 | 16:38

5

Въпроса е за служителите на нормирано работно време демек на смени 12ч или 24ч защо се лишават от извънредния труд

Знайко..

2019.07.11 | 16:02

4

Ехааа ....кримките ще бръмчат ли вечер. Само така не излизайте вечер и събота па и неделя. Без пари никакво излизане... И ние семейства храним....

Пожарна

2019.07.10 | 23:39

3

"Перфектно" е решен проблемът,когато служителите са натрупали повечко часове, се пускат да почиват, за да се занули извънредният труд и не са на дежурство, така смяната понякога остава с по 3ма или 2ма пожарникари. Като стане произшествие, се чешем където не ни сърби, защото не може да се реагира както трябва. Икономисва се нялой лев, понякога може би за сметка на нечий живот

Джи

2019.07.10 | 19:39

2

В миналото този въпрос е решаван, както и сега. Принуждавате служителите да работят извънредно за да се свърши работата и после по всевъзможни начини им пречите да заявят този труд. Изключението са "нашите хора", които водят парада и са "най - работни".

Българин

2019.07.10 | 19:11

1

Ба си министъра! Като се налага събирането на допълнителен състав за произшествие пак ли не е извънреден труд? А при големи пожари? И от това ли икономии правите?

Добави коментар

Водещи новини