Политолог: Раздялата с Волен Сидеров беше предизвестена

  • 10 юли 2019 14:13

  • 1116
  • 0
Политолог: Раздялата с Волен Сидеров беше предизвестена
© Фейсбук

''Раздялата'' с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа като че ли беше предизвестена. Раздяла в кавички, защото тази малка коалиция и до момента не функционираше перфектно. Тя ще продължи да функционира по същия начин. Такова становище изрази доц. Даниел Смилов в интервю за БНР след освобождаването на лидера на ''Атака'' като председател на ПГ на Обединени патриоти.

,,Подкрепата на групата на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа ще бъде договаряна ''на парче''. Не очаквам това, което се случи днес, да има влияние върху стабилността на управляващото мнозинство, защото то отдавна в някакъв смисъл не разчита изцяло на подкрепата на патриотите. Виждаме, че ДПС може съвсем откровено да бъде третирано като част от управляващото мнозинство и то се позиционира по този начин'', обясни той.

Според него няма да има официална промяна на парламентарното мнозинство, защото настоящият вариант е изгоден за всички играчи.

,,От една страна ГЕРБ все пак могат да твърдят, че не управляват с ДПС. За ДПС това също е изгодно – официално не са във властта, но консумират огромната част от позитивите от нея. А и политиката им в последно време е да изваждат напред политическите амбиции на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, който все по-често се вижда в парламента като инициатор на законодателство. А обществото преглътна икономическите проекти на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от'', сподели Смилов.

,,Щеше да е голямо лицемерие, ако партньорите в малката коалиция бяха останали заедно…Гласовете на ''Атака'' чисто математически не са особено важни – ''Воля'' също се включва в подкрепа на мнозинството в тежки моменти'', коментира още политологът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини