БСП: Съдът потвърди, че Столична община не си върши работата в борбата за чист въздух

  • 10 юли 2019 12:23

  • 273
  • 3
БСП: Съдът потвърди, че Столична община не си върши работата в борбата за чист въздух
© БСП, пресцентър

Българският съд потвърди, че управляващите в Столична община не си вършат работата в борбата за чист въздух в София. Това е изводът, който ние, общинските съветници от БСП, правим след решението на Софийския градски съд от понеделник по колективния иск, заведен на 29 май 2017 г. от редица неправителствени организации, обединени в "Група за чист въздух". Това съобщиха от пресцентъра на БСП - София.

"Българският съд задължи Столична община да мие улиците в София по два пъти на месец в периода от май до септември, а в останалата част от годината - веднъж месечно.

От над 5 години ние, общинските съветници от БСП, постоянно настояваме Столична община да се ангажира сериозно с въпроса за миенето на улиците и да извършва тази дейност редовно през цялата година. Това е най-лесната и ефективна мярка за прилагане в борбата срещу силно замърсения въздух в София. Както е известно и доказано, фините прахови частици са основният замърсител на въздуха в града ни. Затова приветстваме решението на Софийски градски съд да задължи Столична община да си върши работата", посочват от БСП - София.

"Надяваме се управляващите в СО да проявят необходимата отговорност и да изпълнят съвестно задълженията си. Нашият призив е, освен централните булеварди и основните пътни артерии в София, да бъдат мити и улиците в крайните квартали. И да не делят града на център и периферия, както го правят от години. Недоумяваме само, защо трябваше Съдът да да разпореди на управляващите в Столична община да изпълняват ангажимента към чистотата на града, за която събират повече от 200 милиона от парите на софиянци всяка година", казват още от БСП - София.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
273 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БСП пръска сексапил,

2019.07.10 | 20:38

3

нищо, че е на сто и не знам колко години...

2019.07.10 | 13:24

2

Ненормалници,не се спряха да търсят под вола теле

2019.07.10 | 12:53

1

БСП-Тъпанари.

Добави коментар

Водещи новини