Депутатите приеха повторно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие

  • 10 юли 2019 10:37

  • 578
  • 1
Депутатите приеха повторно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие
© Канал 3

Народните представители приеха повторно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

"За" гласуваха 143 народни представители, 66 "против" и един "въздържал се".

Съгласно Правилника за организацията и дейността на парламента Народното събрание приема повторно закона с мнозинство повече от половината от всички народни представители, което означава, че ветото е преодоляно. Ако върнатият закон не получи необходимото мнозинство и е оспорен по принцип, той подлежи на разглеждане по реда, предвиден за обсъждане и приемане на законопроекти.

Законът бе приет на 13 юни 2019 г. от Народното събрание. С приетите изменения се забрани разполагането на плажни принадлежности като палатки, чадъри, кърпи и шезлонги върху пясъчните дюни.

При нарушение депутатите решиха да се налагат глоби в размер от 500 до 1000 лв. Приети бяха санкции и за паркиране или преминаване на автомобили през пясъчните образувания от 1 000 до 3 000 лв., като може да се конфискува и имущество на стойност между 3 000 и 5 000 лв.

Законът бе върнат за ново обсъждане от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на 24 юни 2019 г. В мотивите си президентът заявява, че не се противопоставя на опита да бъдат въведени правила, нормативи и стандарти, както изрично повелява чл. 55 от Конституцията, прокламиращ основното право на здравословна и благоприятна околна среда.

Според държавния глава обаче, режимът за „диво къмпингуване“ става по-рестриктивен, като се въвеждат значителни ограничения в сравнение с досегашния ред.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
578 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
30 години едно и също....

2019.07.10 | 11:33

1

.........некадърни нищоработещи задници приемат закони, от които нито имат понятие, нито дори изслушват....залата е празна....., а ние ги хрантутим с данъците си!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини