Цветозар Томов: За десет години се направиха маса глупости с въвеждането на машинното гласуване

  • 10 юли 2019 08:26

  • 652
  • 5
© Булфото

Няма да се уморя да повтарям, че точно такова машинно гласуване в Европа в момента няма. Има го в 160 белгийски общини от общо 600, т.е. в 40 на сто от Белгия го има. Така, че тези неща не трябва с лека ръка да се приемат. Имаше тежки неправилни изказванията, че който е против машинното гласуване, е против техническия прогрес и искал да фалшифицира изборите. Това са абсолютно несъстоятелни твърдения, заяви в сутрешния блок на БНТ бившият член на ЦИК проф.Михаил Константинов.

Местният вот е най-сложния вот в България и там Константинов предполага, че ще има най-тежки проблеми с 6000 машини, както е планувано в момента.

Той смята, че отпадането на машинното гласуване е добра идея, но много внимателно трябва да се прецени изобщо ползата от въвеждането на този вид машинно гласуване.

По думите му отговорността на депутатите е много голяма и трябва да мислят добре какво да правят.

Според друг бивш член на ЦИК - Цветозар Томов, за местните избори машинно гласуване не трябва да има.

Най-малкото поради причината, че не сме готови да го проведем разумно и няма да можем да го проведем разумно. Ще стане пълна каша, каза Томов.

За десет години се направиха маса глупости с въвеждането на машинното гласуване. Правим едни и същи експерименти от 2009 година, получаваме едни и същи резултати, и всеки път очакваме различен резултат. Това общо взето е признак на човешка глупост, допълни Цветозар Томов.

Последвайте канала на

Novini.bg
652 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.07.10 | 10:30

5

Константинов е специалист по всичко от това кога да раждат жените до машинното гласуване,нямало да го направим разумно,пита се обаче защо г-н Томов мисли така и защо не искат машинно да се гласува,дали не е защото няма как да преправят протоколи в полза на управляващите,защото машината излиза с готов такъв.Константинов най много се страхува,че заплатата му може да се срине

Отвратен

2019.07.10 | 09:32

4

От член на Консервативната партия сега М. Константинов стана слагач в ГЕРБ! Срам е за своя баща!!!

2019.07.10 | 09:09

3

"Професоре " пак не си вземал лекарствата .

2019.07.10 | 09:00

2

Писна ни от тия " експерти " които обикалят от телевизия в телевизия .

2019.07.10 | 08:55

1

"Професор" Константинов - специалист по всичко ! Ние също няма да се уморим да повтаряме че в Европа едва ли има такава партия като ГЕРБ която най без - компромисно да манипулира избори за да печели !!!

Добави коментар

Водещи новини