Политолози: ГЕРБ са в тежка позиция на предстоящите местни избори

ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните", коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия политолозите Румяна Коларова и Първан Симеонов.

"Сценарият на Конгреса на ГЕРБ беше направен така, че да не се изнасят никакви вътрешни конфликти, така че да се запази импулсът, който партията получи на европейските избори", заяви политологът Румяна Коларова.

„Като че ли сценарият беше силно консултиран със западноевропейските партньори  на ГЕРБ в смисъл, че той възпроизвежда процедурите, които се спазват в европейските партии при подобна ситуация”, каза още тя.

Според нея ГЕРБ са в по-тежка позиция на предстоящите местни избори съобразно предишните. „ГЕРБ са в по-тежка позиция съобразно големия успех, който имаха на предишните местни избори, но една партия преценява своя успех не спрямо предишните избори, а спрямо целта, която си поставя предизборно”, каза  Коларова.

Първан Симеонов коментира и предстоящите местни избори. И според него партията на управляващите се намира в по-трудно позиция спрямо предишните местни избори. „В трите най-големи града, ГЕРБ е в малко по-трудна позиция. Въпросът на ГЕРБ са балотажите.  Ако се стигне до балотажи и БСП и СДС успеят да издигнат кандидатура, която да събере антивот, това може да е проблем. Борисов трябва да измисли нещо креативно и според мен той е намислил нещо”, заяви Симеонов.

Коментари

 1. 2019.07.08 | 09:54

  герб сами се вкараха в криза

  1. 2019.07.11 | 21:04

   Смрад червена ,тишина!!!

 2. 2019.07.08 | 14:19

  От както ГЕРБ спечели първите си избори, винаги са били в по-трудна позиция, защото е лесно да спечелиш златен медал, но по трудно е да го защитиш и то не един път, а цели дванадесет. Тежка е царската корона господа опозиционери, тя не е за лекомислени и крадливи комунисти.

 3. 2019.07.08 | 11:02

  " Ако се стигне до балотажи и БСП и СДС успеят да издигнат кандидатура, която да събере антивот,..."....Ето, в прав текст ви се казва...БСП и СДС...Някой съмнява ли се още че разбитото от Костов СДС е овладяно от верни на БКПБСП хора и цялата му дейност е насочена против демокрацията в услуга на БКПБСП. Хората около Лукарски и рамаданчокъневците плюс бившия правосъден министър Христо Иванов,с допълнението на Лозан Панов,това са все верни на БКПБСП хора които под маската на "демократи" работят за комунягите...Чудно ли ви е защо дясното е разпокъсано и го няма в парламента?!

 4. 2019.07.08 | 10:23

  Г-жо Коларова,толкова сте компетентна когато става въпрос за опозизията,за президента,а сега много предпазливо говорите,защо не кажете редно ли е на такъв форум да няма право никой да се изказва,редно ли е народа да не чуе една дума кога ще живее като европейците,да не чу защо махнаха Цветанов,а му намериха друга доходна работа.Това показва,че не говорите като професор,а като човек служещ на силните за деня

 5. 2019.07.08 | 10:21

  "Другари-господа" "политолози",ЗНАЕТЕ ли КОЛКО събират от ЧЛЕНСКИ ВНОС "партиите" в България?! Моля,КОМЕНТИРАЙТЕ ЦИФРИТЕ,ако разбира се ,НЕ се СТРАХУВАТЕ да ИЗГУБИТЕ "работата" си!!!

 6. 2019.07.08 | 09:42

  Кога ще махнат Кошлукон от държавната телевизия,защото не може три точкови калинки на ГЕРБ и ДПС от парламентарната квота които си нямат хал хабер от правене на телевизия.Срамота и недопустимо е един функционален неграмотен телевизионер с колежно образование ,да е начело на обществената медия, която да манипулира обществото в полза на политически сили ГЕРБ и ДПС

 7. 2019.07.08 | 09:12

  Копелето с козята брадичка нито веднъж не позна за изборите, но продължава да лъже, а телевизията му дава трибуна и така отвращава зрителите. БГ-социологията е собственост на БСП.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет