Президентът връчва ордени на 4-ма бележити българи в понеделник

  • 06 юли 2019 16:01

  • 1053
  • 4
Президентът връчва ордени на 4-ма бележити българи в понеделник
© Булфото (архив)

На 8 юли, понеделник, от 11.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще връчи висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Изявеният спортен деятел Христо Меранзов ще бъде удостоен с орден „Стара планина“ първа степен за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще награди журналиста и мореплавател Дончо Папазов с орден „Стара планина“ първа степен за принос в областта на спорта, науката и журналистиката. На церемонията проф. д-р Цекомир Воденичаров ще бъде отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за заслугите му за развитието на медицинската наука и за утвърждаването на факултетите по обществено здраве в системата на висшето образование.

Държавният глава ще връчи орден „За военна заслуга“ първа степен на о. р. генерал-майор Александър Александров. Легендарният ни космонавт ще бъде отличен за развитието и укрепването на въоръжените сили и за приноса му за националната сигурност на страната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1053 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Кичка

2019.07.07 | 18:27

4

Най после се намери точната абота. Руменчо. Сега Остава и Десито да хване нещо и край. И вълкът сит и агнето цяло!

2019.07.07 | 09:20

3

Какъв космонавт е Александров след като не е летял в космоса? Той беше готвен за заместник на първия български който пък излезе голям карък.

2019.07.07 | 03:34

2

Че румен ветото друго знае ли да прави

ужас

2019.07.06 | 18:13

1

Дончо Папазов ще бъде награден за това че, може да яде планктон. Не виждам за какво друго трябва да се награждава.

Добави коментар

Водещи новини