София и Скопие ще обменят опит за председателството на Берлинския процес

  • 05 юли 2019 11:03

  • 323
  • 3
София и Скопие ще обменят опит за председателството на Берлинския процес
© МВнР

България и Република Северна Македония ще изпратят общи екипи в Полша и в Обединеното кралство, за да обменят опит в организирането на съвместното председателство на Берлинския процес, което София и Скопие поемат през 2020 година.

Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на на работна среща в полския град Познан с министъра на външните работи на Република Македония Никола Димитров и с британския държавен министър за Европа сър Алън Дънкан. Тримата дипломати участват във форума на външните министри на страните от Берлинския процес.

В срещата участва и посланик Виеслав Тарка, координатор на Берлинския процес в Полша, която в момента председателства инициативата.

На срещата бяха обсъдени въпроси от бъдещия дневен ред на съвместното председателство, както и инициативи за активното включване на гражданското общество и по-специално на младите хора в приоритетите на председателството.

Последвайте канала на

Novini.bg
323 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.07.05 | 11:57

3

Германците се имат за богоизбрана нация наследено още от национал- социализма от времето на чичко Адолф .

ХА ХА ХА ХА

2019.07.05 | 11:24

2

На Германия сигурно са и малко тия 30 милиарда евра които лапа че иска да хване и други балъци като Западните балкани !!!

2019.07.05 | 11:09

1

Тия македонци толкова ли са глупави че нямат представа какво ги чака в прехваления ЕС

Добави коментар

Водещи новини