Стефан Балабанов: Намалихме броя на загиналите на пътя с 10%

  • 04 юли 2019 13:44

  • 351
  • 0
©

Благодаря от името на България към ЕК за постоянната подкрепа, която ни оказва за пътната безопасност в страната ни. Тя изисква взаимодействието на много институции. Страната ни работи активно за намаляване на жертвите по пътя. Въпреки това пътнотранспортната обстановка в страната изисква повече и се търсят нови възможности за достигането на заложените високи стандарти в ЕС по отношение на намаляването на жертвите по пътищата. Това заяви зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов по време на конференция „SMART политики за превенция на шофирането под въздействие на алкохол“, проведена под егидата на Представителството на Европейската комисия в България, предаде репортер на Novini.bg.

По време на конференцията бяха споделени опит и добри практики за опазване живота и здравето на хората, участващи в движението по пътищата.

Балабанов заяви, че в страната ни се наблюдава съществен спад на броя на жертвите при ПТП. Въпреки това, че през периода 2014-2016 г. тази тенденция се обърна и транспортната обстановка се усложни, в последните две години, ние намалихме броя на загиналите с 10%. Това е една устойчива тенденция. През 2018 г. България постигна 21% намаляване на жертвите в сравнение с 2010 г. Това е средно ниво в ЕС“, коментира зам.-министърът.

Балабанов отчете, че се увеличава броят на заловените шофьори, които управляват в нетрезво състояние. По думите му се полагат мерки и в тази насока. „Глобите са завишени драстично“, каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини