Георги Марков: Партиите имат нужда от финансова диета

  • 04 юли 2019 11:13

  • 960
  • 3
Георги Марков: Партиите имат нужда от финансова диета
©

"Не искам с моите данъци да хрантутя партията ДСБ, която уби СДС. Трябва финансова диета за партиите. Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков по време на дебата за намаляване на партийната субсидия.

Марков посочи, че при съставянето на новата Конституция не е предвиден конституционен текст, който да задължи държавата да финансира партиите. „Не е пропуск на Великото народно събрание. Всички по-възрастни колеги от всички партии си спомнят 1990-1991 г. Да кажеш, че държавата ще хрантути партиите, да си го помислиш дори, беше край на Великото народно събрание“, каза Марков.

„Защо тогава без субсидии имаше интерес към партиите? Те бяха силни. Имаше голяма активност и защо след това при другите следващи вотове със субсидии партиите са слаби? Защо днес нито една партия без държавните субсидии не може да си помисли да вземе 2 млн. гласа. Нито една партия днес, въпреки субсидиите не може да помисли за 1,5 млн. гласа. Защо ние трябва да хрантутим партиите?“, пита се Марков.

Той допудсна, че някой би казал, че през 90-те години на миналия век, периодът е бил романтичен. „А сега защо не е романтичен? Нали сме членове на ЕС, членове на НАТО. Да запеем дружна песен, ама няма муза в композиторите. Няма муза в изпълнителите. Защо няма муза, въпреки държавните субсидии? Това е големият въпрос. За това аз подкрепям предложението на Борисов – трябва финансова диета“, убеден е Марков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
960 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.07.04 | 17:25

3

ДС- доносника съсипал кой знае колко човешки съдби ???

SGHS

2019.07.04 | 16:56

2

Всякакви чукундури се натискат за парламента. Като Делянчо Пеевски например. Хора без никакви принципи и идеали. Хора без ясна визия как да се развива държавата. Единствено пари са им в акъла. Хора като Доган. Да го питам аз Доган дали може да отиде да инвестира такива огромни суми в Англия например. Англичаните ще му искат да докаже откъде са му парите. И като не може- ще му ги запорират. Нищо че е чужденец. Ама в България всичко може.

2019.07.04 | 13:50

1

ХЕЙ ДОНОСНИКО НА КОМУНИСТИЧЕКОТО ДС ИДИ ПРИ ОРБАН-МАДЖАРИНА ДА ЖИВЕЕШ, АКЪЛ НЕ НИ ДАВАЙ

Добави коментар

Водещи новини