Караянчева поздрави Давид Сасоли по повод избирането му за председател на Европейския парламент

  • 03 юли 2019 16:57

  • 486
  • 0
Караянчева поздрави Давид Сасоли по повод избирането му за председател на Европейския парламент
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поздрави Давид СасолиДавид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Той е бивш по повод избирането му за председател на Европейския парламент. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

"Всички внимателно проследихме първата Ви реч след избирането Ви за председател на Европейския парламент", отбелязва в поздравителното си писмо председателят на Народното събрание. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочва, че посланията, които Сасоли е отправил, са повод за оптимизъм, че колкото и бурни и критични да са времената, които Европейският съюз преживява днес, силното лидерство и новата институционална мъдрост ще надмогнат трудностите.

"Напълно споделям мнението Ви, че европейските граждани очакват промяна и политически решения, които да преодоляват егоизма и да правят нашия съюз по-силен и единен", подчертава председателят на българския парламент.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на изразява увереност, че под ръководството на новия председател Европейският парламент ще намери работещи решения по темите, свързани с миграцията, борбата с тероризма, климатичните промени, защитата и сигурността на европейските граждани, увеличаването на икономическия растеж, на работните места и на инвестициите.

"Нуждаем се от силни и ефективни институции, които да бъдат гарант за европейската демокрация и за жизнеността на европейския проект", се посочва в писмото на председателя на Народното събрание.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини