Бисер Петков представи три нови мерки срещу безработицата

  • 03 юли 2019 14:50

  • 1295
  • 4
© Novini.bg

Новите условия на пазара на труда изискват и нови мерки. Безработните намаляват и като абсолютно число. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на изслушване в Комисията по труда, предаде репортер на Novini.bg.

Петков разкри и какви нови мерки ще предприеме Агенцията по заетостта срещу безработицата.

"От началото на юли Агенцията по заетостта предлага нови услуги. Една от тях е осигуряване на устойчивост на новоназначените лица. Много от новоназначените лица се отказват бързо от работните си места. Вече ще има ментори, които да подсигурят трайна заетост на такива хора", разкри още той.

"Друга услуга са мобилните бюра по труда. Така ще се осигури една по-добра среща между търсенето и предлагането", допълни Петков. 

"Нова услуга ще са и семейните трудови консултанти – те ще са насочени към семействата, в които и двамата възрастни не работят. Това създава проблем и за децата. Семейните трудови консултанти ще помагат поне един от възрастните в семейството да работят. С тези три нови услуги Aгенцията пo заетостта реагираме адекватно на новите условия на пазара на труда", завърши Бисер Петков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1295 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.07.03 | 16:39

3

Ще построят и терминал 3 че на останалите е навалица

Boiko_Borisov

2019.07.03 | 15:00

1

първо оправи мизерните заплати,плешо

е,

2019.10.01 | 19:30

4

тук да не е САЩ, та работодателят да е задължен да не дава заплата по-ниска от определена от държавата сума! Помня, че преди време беше не по-малко от 9 $ на час!!!
Когато у нас се повдигна въпросът за подобен подход такъв вой се вдигна от работодатели и "политици", че се самооглушиха и не чуха, какво искат хората.
Как ще ги стигнем американците!

Реалист

2019.07.03 | 15:25

2

Заплатите в Частните фирми зависят само и единствено от собственика на фирмата.Към тях насочи вниманието си!

Добави коментар

Водещи новини