Правителството отпусна 2 млн. лева за пръскане срещу комари

  • 03 юли 2019 12:19

  • 1001
  • 3
Правителството отпусна 2 млн. лева за пръскане срещу комари
17 30дни
© Pixabay

Правителството отпусна два милиона лева за пръскане срещу комари в крайдунавските общини, съобщи пред журналисти днес министърът на земеделието храните горите Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Пръскането срещу насекомите ще е със самолети и ще започне до няколко дни. През 2015 година е имало подобно пръскане, което е дало добри резултати, посочи тя.

Прави се всичко за бърза организация. До края на деня областните дирекции на БАБХ, предоставят информация за терените, които ще бъдат третирани с препарати, така че да се запазят пчелите в тези райони, допълни земеделският министър.

Разпоредил съм на МЗХГ и БАБХ да започнат процедури по пръскане срещу комари край Дунава, междувременно заяви  министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при представяне на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки,

"Разпоредил съм на земеделието и БАБХ, защото по Дунава от комари, насекоми и въшки е страшно бедствие. От този климат, това всичко избуява. Сега тепърва ще почнем с процедурите“, посочи той. „Това означава, че най-рано в началото на август да приключат, ако няма обжалвания. Помолил съм ги да се свържат с кметовете, за да ни улеснят“, коментира премиерът.

„Трябва със самолет да се пръска около Дунава, защото и да пръскаш в населеното място няма да има ефект", поясни той.
По думите му Министерството на земеделието, храните и горите ще предупреди всички пчелари и животновъди за предстоящите действия. "В рамките на днешния и утрешния ден ще направим такива действия, за да спасим хората от това бедствие”, добави министър-председателят.

Последвайте канала на

Novini.bg
1001 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Владиката

2019.07.03 | 13:12

1

Когааааааааа

2019.07.03 | 16:13

2

Както винаги пак е разпоредил падишаха !! Къде беше до сега некадърния му министър Танева и още по - некадърните му кметове на край-дунавските градове които не стават и чеп за зеле ??

ХА ХА ХА ХА .

2019.07.03 | 16:15

3

След дъжд - качулка , когато популацията на комари е огромна !

Добави коментар

Водещи новини