Божидар Лукарски: В момента СДС следва безропотно политиката на ГЕРБ и е в наведено положение

  • 01 юли 2019 17:40

  • 964
  • 5
Божидар Лукарски: В момента СДС следва безропотно политиката на ГЕРБ и е в наведено положение
©

Аз продължавам дейно да участвам и да следя политическия живот в България. В изборната нощ се повтаряше само, че ГЕРБ има шест евродепутати. Никой не спомена, че Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен е от СДС. В момента СДС се е превърнала присъдружна организация на ГЕРБ и не може да взима никакви решения.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият председател на СДС Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва. "Ясно е, че СДС нямаше да вкара сам евродепутат. Тук говорим за това, че една партия трябва да дава алтернатива и право на избор, а не да се стреми просто да вкара един евродепутат или да получи министерско кресло при евентуален ремонт на кабинета. Не искам да коментирам Александър ЙордановАлександър ЙордановАлександър Йорданов е роден е на 13 февруари 1952 г. във Варна. Политик и дипломат, литературен. Той зане само руски език и не виждам как ще представлява България в европарламента. В момента СДС е придатък на ГЕРБ и не води собствена политика, няма собствени послания. Аз не съм против коалиция с ГЕРБ. Аз съм съм против начина, по който това се случва. СДС върви като безропотно магаре след ГЕРБ. Аз съм член на Националния съвет и редови член на СДС. Поддържам контакт с много членове на СДС и структури. В партията има роптаене срещу сегашното положение и искам това да бъде чуто и оценено, защото иначе партията върви към своя край. Аз проблеми с Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в не съм имал. Имаме принципни различия. Пак ще повторя, че не съм бил против коалиция с ГЕРБ, но тази коалиция трябва да дава възможност СДС да има свой облик. С "Демократична България" нямаше как да се подпише коалиционно споразумение заради поставените условия. Никой председател на СДС нямаше да се съгласи на такава коалиция", разкри Лукарски.

"Лично моето мнение е, че с ГЕРБ имаме повече пресечни точки, отколкото с "Да, България" или пък със "Зелените", с които нямаме абсолютно никакви допирни точки. ДСБ е друг казус. Те също са членове на ЕНП и с тях единствено имаме някакви пресечни точки от "Демократична България". В "Демократична България" са на мнение, че "Зелено движение" има по-голяма тежест от СДС. Това не е сериозно. С ГЕРБ коалицията е много по-добра, но не трябва да бъдем в това наведено поведение. С Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 също имаме много пресечни точки и съм преговарял с него. Колегите след мен също са преговаряли, но търканията в Обединени патриоти и липсата на време е попречило да се подпише коалиционно споразумение преди евроизборите. Не изключвам един ден да има такова коалиционно споразумение", обяви Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
964 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Вая

2019.07.12 | 17:23

5

Ще се пукнеш от омраза и злоба...
В наведено положение си ти, но на БСП! И не от днес...

ХА- ХА -ХА ...........

2019.07.01 | 21:02

4

А ТИ КАТО БЕШЕ ГЕРБАВ МИНИСТАР В СЪЩОТО НАВЕДЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ЯВНО ДОВОЛЕН СИ ОСТАНАЛ ЩОМ ТАКА СИ СЕ ОХИЛИЛ НА СНИМКАТА !!!!!

ха-ха

2019.07.01 | 19:04

3

лизгар

2019.07.01 | 17:58

2

ЧЕРВЕН ЛУКЧО МИРИЗЛИВ

2019.07.01 | 17:51

1

Напълно си прав !!

Добави коментар

Водещи новини