МРРБ: Увеличен е капацитетът за продажба на електронни винетки на ГКПП „Калотина“

  • 01 юли 2019 17:14

  • 377
  • 0
МРРБ: Увеличен е капацитетът за продажба на електронни винетки на ГКПП „Калотина“
© МРРБ

С цел облекчаване на трафика и намаляване на възможността за образуване на опашки на влизане в България през активния летен сезон е увеличен капацитетът за продажба на електронни винетки на ГКПП „Калотина“. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Там вече има 6 терминала за самообслужване. Увеличени са и вече са три гишетата за продажба, на които освен с карта, плащане може да бъде направено и в брой. На ГКПП „Капитан Андреево“ броят на терминалите за самообслужване също е увеличен.

Това стана ясно на днешната среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно с посланика на Република Турция у нас Хасан Улусой. В нея участваха също заместник-министрите Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и Деница Николова, началникът на кабинета на министъра Весела Начева-Кръстева и Иван Досев – член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Заместник-министър Нанков информира д-р Улусой, че винетки могат да бъдат купени в дистрибуторската мрежа, на бензиностанции, чрез мобилно приложение и с СМС. Те могат да бъдат закупени онлайн предварително и да се активират от деня на влизане на пътуващите в страната ни, стана ясно още по време на срещата.

Регионалният заместник-министър обърна внимание, че в страната ни има нов контролен орган – служители на Националното тол управление контролират спазването на Закона за пътищата и купуването на винетки. В страната ни предстои да бъде внедрена тол система за тежкотоварните автомобили, в резултат на което винетките за превозни средства над 3,5 т ще отпаднат и те ще плащат тол такса за изминато разстояние.

С ускорени темпове се изпълняват програмите „България – Турция“ и „Черноморски басейн“, отбеляза зам.-министър Николова. Тя информира, че се очаква сключването на 34 нови договора за над 10 млн. евро по програмата за трансгранично сътрудничество с южната ни съседка. Работи се и по подготовката на следващия програмен период. Обсъжда се включването на няколко стратегически проекта, които да се изпълняват от двете страни на границата.

Министър Аврамова коментира, че се разчита на съдействието на турското посолство в България, което чрез своите канали може да съдейства за по-добрата информираност на своите граждани, така че да пътуват по-комфортно през територията на страната ни.

Установените добри контакти и сътрудничество създават условия да работим за по-нататъшното развитие на двустранните отношения в дух на разбирателство и взаимна изгода между България и Турция, коментира регионалният министър.

Двете страни имат много допирни точки, по които да си сътрудничат, като регионално развитие, благоустройство, инфраструктура, заяви от своя страна д-р Улусой.

Нашата основна цел е да изградим добра инфраструктура, за да улесним гражданите и бизнеса, заключи министър Аврамова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини