Томислав Дончев: Не трябва да има общини без европейско финансиране

  • 28 юни 2019 13:14

  • 478
  • 3
Томислав Дончев: Не трябва да има общини без европейско финансиране
© Булфото (архив)

През следващия програмен период 2021-2027 г. не трябва да се допуска да има общини, които да останат без европейско финансиране. Това подчерта вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

На заключителната конференция на Сдружението на общините стана ясно, че 19 общини не са били финансирани по програмата за селските райони. Според Дончев в новия програмен период не се очаква да има програми с по-малко финансиране.

,,Ние не можем да допуснем да има бели петна. Има територии в България, в конкретния случай говорим за селата около големите агломерационни реалии, около големите градове, които не са допустими за  финансиране - нито по селската програма, нито по региони в растеж. Към момента на база анализите, които правим, съобразно приоритетите, които имаме, които са иновации, икономическо развитие със сигурност по голям обем ще бъдат оперативната програма "Наука и образование" и иновации "Конкурентоспособност", коментира вицепремиерът, цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
478 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Избирател

2019.06.29 | 01:19

3

Напротив!
Червените общини трябва да бъдат оставени да бъдат финансирани от Русия!

Така е справедливо! Иначе хем плюят по Европа хем искат европейските пари наглите червени боклуци!Нека братушките им да ги финансират като отплата за вярността, с която им служат българските червени дупедавци!

Георги Костов

2019.06.28 | 13:55

2

Защото неможите да вземете процента ?!?

2019.06.28 | 13:29

1

Лумпен

Добави коментар

Водещи новини