Мая Манолова организира дискусия за машинното гласуване

  • 28 юни 2019 07:28

  • 205
  • 0
Мая Манолова организира дискусия за машинното гласуване
©

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на организира дискусия на тема „Как да бъде успешно машинното гласуване на местни избори 2019?“, от 12.00 часа в институцията – ул. „Георг Вашингтон“ № 22.

Това съобщиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България. Форумът е провокиран от анализите на Централната избирателна комисия (ЦИК) и на Обществения съвет към ЦИК за проведените европейски избори и констатираните проблеми и несъвършенства при организацията на машинното гласуване на 26 май 2019 г. Идеята на омбудсмана е да се дискутират причините за проблемите и тяхното възникване, както и да се начертаят конкретни мерки за преодоляването им чрез своевременно мобилизиране на всички отговорни институции, натоварени с организационно-техническата подготовка за следващите местни избори през октомври. Във вторник Манолова предупреди, че има подозрение за започването на кампания за премахване на машинното гласуване, в която се включват организатори на изборите, различни експерти, свързани с Централната избирателна комисия.

Поканени на форума са всички заинтересовани – президентът на Република България, ЦИК, Общественият съвет към ЦИК, народните представители от парламентарната комисия по правни въпроси към НС, представители от отговорните институции – вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството, Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“, Националното сдружение на общините в Република България, „Информационно обслужване“ АД, Асоциация „Прозрачност без граници“, Движение „България на гражданите“, Институт за развитие на публичната среда, „Сиела норма“ АД, експертите, които са сертифицирали машините, представители на академичната общност, наблюдатели, граждани, анализирали резултатите от изборите и др.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини