Теменужка Петкова с коментар за приетите промени в Закона за енергетиката и оставката на шефа на НЕК

  • 27 юни 2019 11:11

  • 357
  • 0
Теменужка Петкова с коментар за приетите промени в Закона за енергетиката и оставката на шефа на НЕК
© Булфото (архив)

Потребителите на природен газ и дружествата трябва да бъдат спокойни, защото няма да направим нещо, което да противоречи на интересите им.

Това обяви в кулоарите на парламента министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по повод приетите на първо четене промени в Закона за енергетиката. "В предложените промени ясно е разписано как законодателят вижда плавното преминаване към либерализацията на пазара на природен газ. В конкретния случай с битовите потребители на природен газ – остава възможността общественият доставчик да доставя природен газ по отношение на тях. Стъпката трябва да бъде направена, за да има конкуренция и по-добра цена за българските потребители“, разкри Петкова. Относно изказвания на опозицията, че има манипулация с търговията на базова енергия, тя посочи, че ако има съмнения, компетентният орган, към който трябва да се сигнализира, е българският регулатор.

"Не смятам, че моментът е подходящ за приемането на оставката на изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев. Съветът на директорите на БЕХ е решил, че оставката на Петър Илиев не трябва да бъде приета. Г-н Илиев е професионалист в областта, в която се занимава, той е директор вече пета година. Премина се през много тежки моменти, знаете какво беше състоянието на НЕК. Сега то е стабилизирано. Диалогът с българския бизнес е много добър. Имало е тежки моменти, в които заедно сме търсили решения и сме ги намирали. Така че смятам, че моментът не е подходящ за приемане на подобен тип оставки“, коментира Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по решението на Съвета на директорите на БЕХ да не приеме оставка на изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев.
 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини