Караянчева: „Балкански поток“ ще гарантира стратегическата роля на България на европейската газова карта

  • 26 юни 2019 13:43

  • 530
  • 6
Караянчева: „Балкански поток“ ще гарантира стратегическата роля на България на европейската газова карта
© Народно събрание

Оптимисти сме за развитието на двустранните отношения между България и Русия. Това беше общото послание на председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и министър-председателя на Руската федерация Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега по време на работна среща в Дома на правителството в Москва. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на благодари на Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега за решението на казуса с възможността българските студенти да работят почасово в Руската федерация. Председателят на парламента гарантира, че българската страна полага необходимите усилия за реализацията на проекта за изграждането на разклонението от „Турски поток“ към България и Сърбия, което страната ни предлага да се нарича „Балкански поток“.

„Проектът се изгражда по всички европейски изисквания и чрез свързването му с газов хъб „Балкан“ ще гарантира стратегическата роля на България на европейската газова карта“, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Руският премиер Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега приветства работата по изграждането и разширяването на газовата инфраструктура в България и региона и изрази задоволство, че България ще участва в реализацията на разклонението на „Турски поток“ и в транзита на газ.

Освен това руският премиер потвърди, че „Росатом“ ще се включи в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

По време на разговора Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега обсъдиха възможностите за увеличение на стокообмена между двете страни и отбелязаха, че най-важното в отношенията между България и Русия са контактите между хората.

В края на срещата руският премиер изпрати поздравления на българския си колега Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, е на двудневно официално посещение в Москва.

В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
530 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.06.26 | 15:46

5

Караянчева все едно за първи път отива на екскурзия в СССР.Ито на екскурзия за да каже че потока да е балкански ,а не турски или български .Срамота бе братя руснаци срамота, да дойде караянчева да ви каже ,че иска да се казва потака балкански

2019.06.26 | 14:38

2

ЛИЦЕМЕРИ !

2019.06.26 | 14:38

3

бакалски поток няма да го бъде

2019.06.26 | 14:35

1

НЯМА ДА ИМА БАЛКАНСКИ ПОТОК

!!!!!!!!

2019.06.26 | 15:44

4

ако няма балкански, толкова ще го бъде и турския....

Заедно с В. Сидеров в Русия !!

2019.06.26 | 20:39

6

Герб се оказаха най-голямата русофилска партия в България !!!!!

Добави коментар

Водещи новини