Одобрени са 33,578 млн. лв. допълнителни разходи/трансфери за 2019 г.

  • 26 юни 2019 13:05

  • 212
  • 0
Одобрени са 33,578 млн. лв. допълнителни разходи/трансфери за 2019 г.
©

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери в общ размер на 33,578 млн. лв., разпределени по първостепенни разпоредители с бюджет.

По бюджета на община Перник се предоставят 1,895 млн. лв. допълнителни трансфери за изпълнение на дейности от съществено значение за общинската инфраструктура. За намаляване на риска от пътнотранспортни произшествия и улесняване на достъпа до пътната мрежа на Перник се финансира изграждането на кръговото кръстовище на ул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Благой Гебрев”, с което ще се подобри трафикът на входно-изходните артерии на града при АМ „Люлин“, АМ „Струма“ и гр. София, които са носители на най-голямото транспортно натоварване в източната част на града.

По бюджета на община Сливен се предоставят 289 хил. лв. за санирането на Детска градина „Звездица“ в града, съобщиха от правителствената пресслужба.

Одобрените средства по бюджета на Министерския съвет в размер на 7,394 млн. лв. са за следните дейности: обезпечаване на транспортирането и екологосъобразното третиране чрез крайно оползотворяване/обезвреждане на остатъчен отпадък на площадка край гр. Девня; за изграждане на прилежащ полеви път, успореден на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница на територията на област Ямбол, както и за извънгаранционно поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол.

С предоставените 24 млн. лв. по бюджета на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ ще се попълни държавния резерв от зърно.

Допълнителните разходи/трансфери за 2019 г. са осигурени за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2019 г. и чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2019 година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини