Групите за приятелство в парламентите на България и Русия подписаха Меморандум за сътрудничество и разбирателство

  • 26 юни 2019 12:30

  • 250
  • 0
Групите за приятелство в парламентите на България и Русия подписаха Меморандум за сътрудничество и разбирателство
© Народно събрание

Групите за приятелство между двете страни в парламентите на България и Русия подписаха Меморандум за съвместно сътрудничество и разбирателство. Днес членовете на Групата за приятелство с Русия в Народното събрание от българската парламентарна делегация в Москва се срещнаха с Групата за сътрудничество на Съвета на федерацията на Руската федерация с Народното събрание на Република България.

Съпредседателят на Групата за приятелство България – Русия Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на отбеляза добрите отношения между двете страни и даде висока оценка на техния интензитет. По думите му видеоконференциите и заседанията между двете групи за приятелство са подходяща форма за засилване на връзките. България оценява положително бързото решение на въпроса с почасовата работа на български студенти в Руската федерация, подчерта той. Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на отправи покана делегация на Групата за сътрудничество на Съвета на федерацията на Руската федерация да посети България, за да продължат контактите и заедно да работят и решават темите от взаимен интерес.

През последните години успяхме да променим и засилим темповете на диалога между нашите две групи за приятелство и между парламентите на двете страни, отбеляза съпредседателят на Групата за приятелство България – Русия Антон Кутев. Вярвам, че това е от много голяма полза за развитието на отношенията между България и Русия, допълни още Антон Кутев. Това по думите му придава интензитет и на връзките между нашите две страни както в сферата на енергетиката, така и в други важни сфери на сътрудничество.

Координаторът на Групата за приятелство с България в Съвета на федерацията Василий Иконников приветства добрите отношения между двете групи в парламентите и между двете държави. Радваме се, че още септември ще решим поставения от вас въпрос за възможността българските студенти да работят почасово в Руската федерация, подчерта той.

На срещата депутатите от двете групи за приятелство отбелязаха, че  динамизирането на парламентарните контакти ще доведе до допълнително задълбочаване на двустранните отношения на всички нива. Потвърдено беше, че те ще продължат да работят за развитие на приятелските връзки  в дългосрочна перспектива.

Народните представители обсъдиха и възможностите за увеличаване на стокообмена между България и Русия, както и за реализирането на съвместни почивки на деца от двете страни. Като примерна стъпка за увеличаване на туристопотока бяха посочени фериботните връзки между Бургас и руските пристанища Кавказ и Новоросийск, като беше подчертано, че има възможности за развитие на проекта.

Отбелязано беше, че газоразпределителната връзка „Балкански поток“ и изграждането на АЕЦ „Белене“ са в кръга на взаимоизгодните проекти.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, е на двудневно официално посещение в Москва. В състава на делегацията са съпредседателите на Групата за приятелство България – Русия Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и Антон Кутев, заместник-председателят на групата Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и народните представители Диана Саватева, Боряна Георгиева и Ахмед Ахмедов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини