Национален център за безопасно движение по пътищата започва денонощна работа

  • 26 юни 2019 12:21

  • 912
  • 2
Национален център за безопасно движение по пътищата започва денонощна работа
© Булфото (архив)

С правителствено постановление се създава Национален координационен център за безопасно движение по пътищата като част от мерките за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм до 2020 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

В структурата на Центъра влизат служители на главните дирекции "Национална полиция" и Главна дирекция "Пожарна безопасност" и защита на населението“ в МВР, Агенция "Пътна инфраструктура", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". Центърът ще осигурява оперативна координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за превенция, временна организация на движение, координация при усложнени пътни и метеорологични условия, затруднения или блокиране на движението, пътнотранспортни произшествия и аварии на територията на страната.

Центърът ще работи непрекъснато - при режим 24/7. Целта е в реално време служителите да получават сигнали и информация от всички компетентни институции и след оперативна обработка на данните да се предприемат общи действия за реакция. Обособяването му ще допринесе за постигане на приетия интегриран подход "Безопасна система" с визия нула загинали и тежко ранени на пътя, съгласно РМС № 16/17.01.2019 г.

Центърът не е отделно юридическо лице и ще бъде разположен в сграда на Министерството на вътрешните работи. За неговото обезпечаване няма да бъдат разходвани допълнителни бюджетни средства, няма да бъдат разкривани и допълнителни щатни бройки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
912 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАРОДЕН

2019.06.26 | 14:10

2

ОЩЕ ЕДНИ ХРАНТУТНИЦИ ДА ТЕЖАТ НА БЮДЖЕТА...ДЕТО НЯМА ДА НАПРАВЯТ АБСОЛЮТНО НИЩО ПО ВЪПРОС С БЕЗОПАСНОСТА.ПРОСТО МАТЕРИЯЛА Е ТАКЪВ...ГЛУПАВ И НЕ МИСЛЕЩ КАК ДА СЕ САМОСЪХРАНИ.

Тумори

2019.06.26 | 13:05

1

ПОРЕДНИТЕ ПАРАТИ КОИТО НЯМА ДА СВЪРШАТ ЗА ПЕТ ПАРИ РАБОТА

Добави коментар

Водещи новини