Младен Маринов: Целият наличен състав е на пътя

  • 25 юни 2019 18:17

  • 2974
  • 7
©

През последните две седмици констатираме усложняване на пътната обстановка в страната. Това е тревожно и предприехме съответните мерки за намаляване на пътния травматизъм. Засилихме контрола с по-голяма мобилност на екипите по пътищата. Това заяви вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, веднага след изнесеното заседание на Комисията по вътрешен ред и сигурност, предаде репортер на Novini.bg.

„Новите камери действа. Има поръчки и за други камери, така че това е пътя. Увеличават се техническите средства, които автоматизирано да регистрират нарушенията. Това е една от нашите възможности да дисциплинираме водачите. Проблемът е комплексен и касае инфраструктурата, водачите и МПС. Ако не се действа комплексно и по трите проблема се отчита увеличаване на пътнотранспортния травматизъм“, подчерта главният секретар на МВР.

„Затова продължаваме. Целият наличен състав е на пътя. Това, което може бързо да се направи, се прави. В непрекъсната координация сме с новата агенция за пътна безопасност. Формират се добри практики, които развиваме. Една от тях е инфраструктурно – обозначенията с пътни знаци, маркировка, пешеходни пътеки, превантивна дейност.

Маринов уточни, че новият орган ще е оперативно звено, в което ще работят представителите на институциите, които имат отношение по пътна безопасност. Констатираните нередности бързо ще бъдат отстранявани. Служителите, които ще работят в новия институт и сега работят в структурите на сега съществуващия щат на съответните ведомства. МВР осигурява само базата и техническото оборудване.

„Днес проведохме изнесено заседание на Комисията по вътрешен ред и обществен ред. Запознахме се с актуалните приоритети, които са на вниманието на ГД „Национална полиция“, приоритети, свързани с противодействието на конвенционалната престъпност. Актуален приоритет е безопасността на движението, която е леко тревожна и сигурността на гражданите през летния сезон. Тази практика е удачна и ще я продължим занапред. Имаме възможност да си говорим свободно и ще продължим да работим така“, заяви председателят на вътрешната комисия в НС Пламен Нунев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2974 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
търтеи

2019.06.26 | 06:06

7

Лъжа, долнопробна герберска лъжа. Половината са по канцелариите и гишетата, другите по колите скрити нейде на сянка. Надявате се на няколко изправни камери, а обратна връзка никаква, нито глоби, нито сайта ви работи, пълна анархия по пътищата. То пък край Севлиево един път, само за катастрофи. Тази седмица видях двама на местопроизшествие сами и то като регистратори, гледат си телефоните и чакат репатрака. Движението задръстено, водачите нервни, те си гледат телефоните и разцъкват. Некадърни да се справят с трафика. И да ги има и да ги няма все тая, никакъв респект, отговорност или съдействие. Търтеи в нови коли.

Българ

2019.06.26 | 01:39

6

Г-н Маринов, вижте какво правят гърците, не си играят особено със такива шофьори като нашите. Само затвора и много солени глоби ще ги оправят нашите глупендери по пътищата!!!

2019.06.26 | 01:09

5

Стига ревал като девица за уй бе ! Много са ти изтрябвали катаджийте ! Сигурно си от тия дето карат по магистралата в лявата лента с 60

Българин

2019.06.25 | 22:06

4

Ръководния състав на КАТ са гола вода. Не се извършва контрол спрямо водачите на груби нарушения. Онзи ден една невеста от Главната ви дирекция по телевизията говореше как се глобява за талонче пожарогасител, аптечка фарове. Това е срам за КАТ.

BRD

2019.06.25 | 21:19

3

"агенция за пътна безопасност" - Майко мила. Евала на този дето го е измислил.

2019.06.25 | 20:43

2

Никкъде не се виждат катаджийте. Къде ги криете толкова години докато народа се самоубива по пътищата? Камерите в градовете за красота ли ги сложихте? Ако нарушителите реално ги снимате и глобявате няма да нарушават правилника. Направихте градовете биг брадър явно с други мотиви.

МИРО

2019.06.25 | 20:39

1

Къде е тоя състав , например пътувайки от Троян до София 160 км никъде нямаше КАТ ???? Не трябва да правят 1 седмица акции, а да има постоянен контрол...видно е от всички как се кара бързо и никой не спазва ограниченията , особено по магистралите просто летят в лявата лента...това не са 140 км разрешената скорост, там също бързо карат автобуси и тирове...къде е КАТ ????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини