Радев: Общата ни мисия е да разкриваме автентичното красиво и достолепно лице на България и да го предаваме на поколенията

  • 22 юни 2019 13:23

  • 873
  • 8
Радев: Общата ни мисия е да разкриваме автентичното красиво и достолепно лице на България и да го предаваме на поколенията
© Прессекретариат на държавния глава

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на участва в откриването на петнадесетото издание на Петропавловския събор на народното творчество "Хоро се вие край манастира" в околностите на лясковския манастир "Св. Св. Петър и Павел".

Огромно удоволствие е да бъдеш на място, събрало хиляди участници и почитатели на българския фолклор, а особено радващо е присъствието на десетки детски и младежки формации, което е показателно за непресъхващата и неугасващата привързаност на българите към фолклора, каза в приветствието си президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Той припомни, че преди три десетилетия Лясковец, Велико Търново и Горна Оряховица са поставили началото на този празник и приветства настоящите кметове на трите града, които утвърждават Петропавловския събор като национална среща на единния български дух.

Държавният глава посочи, че за магията на българския фолклор няма възраст, след като най-младият участник е на 4 години, а най-възрастният - на осемдесет и осем.

"Общата ни мисия е да разкриваме автентичното красиво и достолепно лице на България и да го предаваме на поколенията", с тези думи президентът се обърна към организаторите, участниците и гостите на фестивала.

Великотърновският митрополит Григорий благослови участниците във фестивала, а офицалелно начало беше дадено от кмета на Лясковец Ивелина Гецова. Приветствие отправи и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

В надпяванията тази година се включват около 4 000 участници от цялата страна - любителски и професионални колективи за танцово, песенно, инструментално и словесно изкуство, както и индивидуални изпълнители от всички фолклорни области. На двете фестивални сцени се изявяват и състави от Сърбия, Унгария, Грузия и Литва. Фестивалът има конкурсен характер, а в утрешния ден ще бъдат обявени отличените участници.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
873 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Деса Мерцедеса НСО-вова

2019.06.22 | 17:37

8

Муньо ли е това бе?

2019.06.22 | 16:55

7

Нещо му почервенява кубето на тоя цървул на снимката. Такова ренде трудно се открива. Но булгар го прави Президент. Просто да падлудееш. Типичен смърдящ на нафталин дрът комуняга.

Българка

2019.06.22 | 16:03

6

За какви поколения говори като България се свършва? И какво правят Радеви в църква като са доказани маскари?

радев,влез в реалността

2019.06.22 | 15:18

4

Кава БГ ще предадете на поколенията?Това БГ ли е? Мястото от, което бягат бг,и умират с високи темпове не е БГ,а концентарционен лагер.

радев

2019.06.22 | 15:32

5

служи вярно на ШАЙКАТА и ГОСПОДАРИТЕ ,който ни унищожават вече 30 години.

Росен

2019.06.22 | 14:35

3

ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ОТИДЕТЕ В СЕЛО ТЕЛИШ ПЛЕВЕНСКО ДА СИ ВИДИТЕ НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО, ВСИЧКИ КАЗАРМИ ПОДЕЛЕНИЯ ТАМ СКЛАДОВЕ СПАЛНИ И Т. Н. ВСЕ ЕДНО БОМБА Е ПАДНАЛА ТАМ, И ЗА ПАРЛАМА НА ЕДНО ОТ ПОДЕЛЕНИЯТА ТАМ И ПЕНСИОНЕРИ ПАЗАЧИ МАЙ ИМА. БЯХА ГО ДАЛИ. НА КОРЕИЦИ ГАБАРИ БИЗНЕС НО КОРЕИЦИТЕ КАТО УСЕТИХА ЧЕ ГИ БАЛАМОСВАТ С ВОДАТА ТОКА НАЕМА ЗАРЯЗАХА ВСИЧКО И СЕ ИЗМЕСТИХА В ДРУГА ОБЛАСТ. СЕГА СИ Е ТАМ ПОЩИНЯК И РАЗВАЛИНИ. НАЦИОНАЛНО ВОЕННО БОГАТСТВО. ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ САЖЦИ КРАДЦИ ДАЛАВЕРАДЖЙИ ТРА Е ИЗТИНАТА.

2019.06.22 | 14:14

2

НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ!

2019.06.22 | 13:30

1

Хорото ли поведе едрия рогат добитък

Добави коментар

Водещи новини