ГЕРБ призова БСП да започне промяна и препоръча на ДПС да предложи мерки за справяне с бедността

  • 21 юни 2019 13:28

  • 675
  • 8
© Булфото (архив)

Започнете промяна, не е лошо една партия, дори на 130 години, да се променя. Нашата работа е да пазим държавата от вас, защото в момента не сте в състояние да провеждате адекватна политика, заяви от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация. Той добави, че БСП има проблеми и трябва да ги реши преди да даде заявка да управлява. Няма да изпълняваме вашата програма, защото, печелейки изборите, сме ѝ се противопоставили, обяви депутатът.

По-рано в декларация във връзка с партийните субсидии лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заяви, че българите са употребени в политическата игра на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и процедурата е победила справянето с бедността и неравенството.

В отговор Биков подчерта, че ГЕРБ няма да промени поведението си и намерението да управлява страната нормално и стабилно.

Бяхме обвинени, че сме подменили дебата за субсидиите - поддържаме предложението за 1 лв., направено от нас още преди две седмици, имахме готовност да го гласуваме и през цялото време БСП ни убеждаваха как трябва да се мине към диалог, да обясним на гражданите рисковете от това действие, припомни той. Днес, когато проявяваме склонност за диалог, вслушваме се в различните мнения, ни казват, че сме направили този дебат с пълното съзнание, че субсидията няма да падне и виждаме, че социалистите са "за" намаляването ѝ, продължи Биков. Той подчерта, че БСП са тези, които нямат нито едно предложение по тази тема, не казват колко лева трябва да получават за глас политическите партии.

Позицията на БСП е нека да преговаряме, да се пазарим, да обсъдим и две години го обсъждаме, склонни сме да продължим с обсъждането, но не приемаме да ни обвинявате, че по някакъв начин правим някакви театри тук, категоричен беше депутатът.

По обвиненията, че управляващите са заробили отново хората с държавен дълг, той коментира: "Тук се късат ризи за един държавен дълг, за който всички експерти твърдят, че е перфектен заради ниската лихва. И тези, които ще ни освободят от това "робство", което води до най-ниския дълг в ЕС, ще са председателят на БСП, омбудсманът на БСП и самата БСП".

По въпроса с исканото от ДПС намаляване на ДДС за някои стоки, съветът на ГЕРБ е, когато предлагат по-ниски данъци, да кажат, че искат да подпомогнат бизнеса - с издателска дейност, производство и др. 

Ако искате да се борите с неравенството, посочете мерки, които борят бедността, посъветва Тома Биков колегите си от Движението. Само вие смятате, че намаляването на ДДС, на данъците подпомага нуждаещите се, в политиката данъчното намаляване служи за стимулиране на бизнеса, допълни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
675 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.06.21 | 15:30

8

Това педалче не е ли същото което щеше да вкарва в затвора политици от ГЕРБ ,когато беше в движението на другарката Пръмова / Кунева / ?

до тоя отдолу

2019.06.21 | 15:26

7

Не ви ли писна от тъпи гербави боклуци да коментират ????

ХА ХА ХА ХА

2019.06.21 | 14:45

3

ПОРЕДНИЯ ГЕРБАВ МАЛОУМЕН ГЛУПАК СМЕНИЛ 10 ПАРТИИ ДО СЕГА ДАВА СЪВЕТИ

edikoisi

2019.06.21 | 15:21

6

Прав е 3 партий е сменил .Ти си малумният,че коментираж без да знаеш

2019.06.21 | 15:08

5

съшо като теб малоумен

2019.06.21 | 14:48

4

Бикче много се натягаш !! Гледай да не бъдеш изритан като Цветанов !

до тоя отдолу

2019.06.21 | 14:44

2

На майка ти пут.ата гербаво лайно !!

2019.06.21 | 13:38

1

БСП ТРЯБВА ДА УМРЕ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини