"Атака": Медиите в Северна Македония са в ступор след предложението на Волен Сидеров за анекс към Договора за добросъседство

  • 20 юни 2019 17:17

  • 4463
  • 5
"Атака": Медиите в Северна Македония са в ступор след предложението на Волен Сидеров за анекс към Договора за добросъседство
© Булфото (архив)

Медиите в Северна Македония в ступор след предложения от лидера на АТАКА Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа анекс към Договора за добросъседство. Това съобщиха от пресцентъра на ПП „АТАКА" .

Основни медии в съседката ни излизат със заглавия, че ПП „АТАКА" предлага анекс към подписания през 2017 г. контракт и настоява Скопие да не краде историята на България. Македонските журналисти дори бият камбаната, че София може и да скъса документа.

„Ако Скопие не се съгласи да приеме измененията в договора, България може едностранно да го прекрати, аргументират се от „Атака”, пише в подзаглавие македонският интернет сайт „Нетпрес”.

„Парламентът да задължи премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да изготви анекс на договора на България със Северна Македония, чрез който двете държави да се въздържат от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития и личности. Такова предложение направиха депутатите от „Атака” в парламента, пишат българските медии”, цитират македонските им колеги.

Журналистите отвъд границата се притесняват, че предложението на Сидеров ще забрани на Северна Македония да обявява за свои общи събития и личности и да прави „опити за присвояване” на владетелите от цар Крум до цар Иван Владислав, както и „всички исторически личности, свързани с националноосвободителната борба и борбата за обединяване на българския народ в пределите на Българската екзархия”.

Всичко това показва, че АТАКА е по делата, а не по думите. Именно затова и македонските медии са толкова притеснени от евентуалното приемане на предложените от Сидеров поправки в Договора за добросъседство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4463 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
к

2019.06.20 | 18:27

1

И какво точно ги притеснява макетата? Че няма да им остане история или че ще трябва да си измислят нова?

Д.Кънев

2019.06.20 | 23:40

5

Волен Сидеров се взима на много сериозно че ще промени нещо.Е Волен си осребри златният си пръст и сега идва време да плати предателството на идеята АТАКА.

2019.06.20 | 20:36

3

И двете,и двете...

2019.06.20 | 19:25

2

Че ще видят ЕС през крив макарон.

Ап4о

2019.06.20 | 20:51

4

Македонците почнаха да ме дразнят много в последно време! Бива бива простотия , ама чак такава няма накъде ! Вече прекаляват , постоянно се опитват да променят ФАКТИТЕ , да НИ чупят всички паметници, свързани с България ТАМ (за тях македонско ,за нас у българско) и да си ПРИПИСВАТ НАШАТА ИСТОРИЯ. Цяла Европа им се присмива на глупотевината , но както си се ПОЗНАВАМЕ - НИЕ БЪЛГАРИТЕ - са прекалено твърдоглави. След като така ИЗКУСТВЕНО са решили да си направят тяхна страна , отцепяйки се от тяхната и наша РОДНА ЗЕМЯ , да вървят да се шиб ат ! Никакви анекси , никакво съгласие не трябва да има от НАС за ТЯХНОТО приемане в ЕС.

Добави коментар

Водещи новини