София ще актуализира програмата си за качество на въздуха със средства по ОПОС

  • 19 юни 2019 14:39

  • 201
  • 0
София ще актуализира програмата си за качество на въздуха със средства по ОПОС
© МОСВ

Министърът на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска подписаха договор за изготвяне на Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община за периода 2021-2026. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Програмата е за намаляване нивата на замърсителите и за достигане на утвърдените норми за качеството на атмосферния въздух (КАВ) в съответствие с нормативната уредба и по-специално нормите за арсен, кадмий, живак, никел и полициклични ароматни въглеводороди в атмосферния въздух.

Проектът е на стойност  400 000 лв., осигурени изцяло от ОП „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС). Срокът за изпълнение на дейностите е 18 месеца.

Столичната община вече изпълнява проект за по-чист въздух със средства по програмата чрез мерки за намаляване количеството емисии на фини прахови частици, които са с източник битовото отопление.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини