Данаил Кирилов: Не може кандидатът за главен прокурор да има политически привкус

  • 18 юни 2019 08:08

  • 1503
  • 6
©

Няма да правя предложение за нов главен прокурор, но ще следя внимателно процедурата да не се изкриви. Това обяви министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. в ефира на БТВ.

Той коментира твърдението, че ГЕРБ щели да искат Емил Радев за главен прокурор. "Научавам от медиите за това предложение. Не съм имал възможност от него или от колеги да чуя такава кандидатура. На мен не ми е известно. От този маниер на говорене ми се струва, че някой се стреми предварително да го посочи, за да го изключи в началото на този дебат. Не може кандидатът за главен прокурор да има политически привкус", заяви Кирилов.

За совалките, които прави Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, Кирилов заяви, че е малък да ги оценява. "Всяка една от институциите трябва да прояви сдържаност, за да не остане съмнение, че някой се опитва да зарази процедурата. Не знам защо се търси под вола теле. Поставяше въпрос дали трябват законодателни промени за процедурата - не не трябва да има такива", категоричен бе правосъдния министър.

Той обсъдил с президента, че каквото и да се прави в съдебната система да се търси максимална подкрепа и се надява събирането на кръгли маси да е с цел прозрачност.

За искането на Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет да се намалят правомощията на главния прокурор и намаляване на политическата квота във ВСС, Кирилов заяви, че има решение на Конституционния съд и са теми, които отдавна са решени. "Всяка тема в съдебната власт тази седмица ще се ескалира безпричинно. Сега е момента за нормалност", допълни Кирилов.

"Панов можеше да бъде отстранен отдавна, дори и декември месец можеше да се случи това, колкото и да се иска на една минорна група да го теоритизира. Ние изпълняваме исканията", заяви Кирилов.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1503 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
барни -РЪБЪЛА

2019.06.18 | 08:55

1

ТИТАНА НА ГЕРБЕРАСТКАТА МИСЪЛ. САМО ЦВИНОКИО ЗАВЪРШИЛИЯ УЧИЛИЩЕ ЗА ОЛИГОФРЕНИ и ТИКВАТА ПРОЧЕЛ КНИГАТА "ВИНЕТУ" ,МОЖЕ ДА СЕ МЕРЯТ ИНТЕЛЕКТУАЛНО СЪС НЕГО.

Питащ

2019.06.18 | 09:04

2

Това ли е най-големия им капацитет след Цачева? Това да словоблудстваш и да не казваш конкретно нищо, граничи с цинизъм, предателство и подигравка!

Stamatis

2019.06.18 | 09:17

3

Хора, които щом Някой им подаде ръка за поздрав и те да тръгват да я целуват, станаха морални стожери и мирски съдии!

Шушумига...

2019.06.18 | 10:03

4

Иво Сиромахов много добре го имитира в Шоуто на Слави,като каза-,,Ами аз съм си една...Шушумига..."...:)))!

2019.06.18 | 10:12

5

също като теб

2019.06.18 | 10:15

6

Нали стояхте на един чин бе забраву ли

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини