Рамадан Аталай: Назрява общата идея за намаляване на ДДС-то в цялата хранителна верига

  • 14 юни 2019 16:20

  • 668
  • 1
Рамадан Аталай: Назрява общата идея за намаляване на ДДС-то в цялата хранителна верига
© Кадър - Нова телевизия

ОТ ДПС се опитваме да изкараме цялата политическа класа от популизма и да започнем да обсъждаме реални политики. Една такава е политика е сферата на ДДС. Всички политически формации трябва да седнем на кръглата маса и да обсъдим как да преминем към друга форма на събиране на данъци.

Това каза в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия депутатът от ДПС Рамадан Аталай. "Няма за какво да ни обвиняват в популизъм. Ако предложението ни за намаляване на ДДС беше популистко, щяхме да го направим преди евроизборите. Дошло е времето всички политици да седнем и да разговаряме по темата. Един диференциран подход в сферата на храните няма да доведе до такова сътресение, което да учуди финансовия министър и той да не знае как да реагира. Проблемът при хлебопроизводителите е много голям и най-сериозен, но трябва да се започне от някъде. Вчера срещата с хлебопроизводителите беше близо 2 часа. Назрява общата идея за намаляване на ДДС-то в цялата хранителна верига. Време е да облекчим онази част от обществото, която вече изнемогва. ДПС трудно може да бъде обвинено в популизъм. За детските градини важи същото, ако наистина искаме да има реално и качествено образование, както и да дадем равен старт на всички деца. Ние сме конструктивна опозиция и съм убеден, че министърът на финансите ще се радва да обсъдим тези теми", категоричен беше Аталай.

"За мен популизъм е темата за партийните субсидии. Ние не успяхме да обясним на хората как се стига до тези 11 лева и за какво ги използват партиите. Разходите, които са необходими за поддържането на една политическа партия, трябва да бъдат ясни, открити и поставени на масата. Ако сринем сегашната система, трябва да се обясни как ще се финансират партиите. За нас, ако не е 11 лева субсидията, тя трябва да стане 0 лева и да минем към американската система - изцяло на дарения. За мен е много по-важно да обясним на хората за какво използваме тези 11 лева. Можем да предложим партиите, които имат милиони на влогове в банка и са ги натрупали, да ги върнат в бюджета, за да се построят с тях детски градини", обяви депутатът от ДПС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
668 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Десет на сто

2019.06.14 | 17:41

1

Ама те и храна ли си купували хората, тцтцтц

Добави коментар

Водещи новини