Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ

След като активизирахме отношенията между България и Обединените арабски емирства, е важно да запазим тази динамика и да продължим да развиваме ползотворно сътрудничество.

Това заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на срещата си в Министерския съвет с министъра на външните работи и международното сътрудничество на ОАЕ шейх Абдула бин Зайед бин Султан Ал Нахаян, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът Борисов определи като добра стъпка работата на посолство на ОАЕ в София, което предстои да бъде открито официално по-късно днес. Министър-председателят изтъкна, че това създава допълнителни условия за улесняване на двустранния диалог и търговско-икономическото сътрудничество.

Според премиера Борисов динамичното развитие на българо-емиратските отношения през последните години се дължи не само на добрата политическа воля за това, но и на важната регионална роля и значение на всяка от страните и на общия стремеж към сътрудничество в широк спектър от области. Само за шест месеца, от октомври 2018 до март 2019, са проведени редица посещения, като най-значимото събитие беше официално посещение на министър-председателя Борисов в ОАЕ, което е и първата двустранна визита на най-високо правителствено ниво.

По време на срещата в Министерския съвет премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отбеляза също, че Обединените арабски емирства са важен и перспективен външнотърговски партньор на България сред страните от района на Залива. Министър-председателят посочи предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация и потенциала на ОАЕ да диверсифицира инвестиционния си портфейл у нас. Според премиера Борисов ще бъде от взаимен интерес, ако се предприемат повече конкретни стъпки в сферата на икономическото сътрудничество, увеличаването на стокообмена, взаимодействието в области като информационните технологии, селско стопанство, туризъм, транспорт, сигурност и енергетика. Премиерът Борисов изтъкна също възможността да бъде проведена и първа сесия на Смесената икономическа комисия.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г отправи поздравления към ОАЕ за домакинството на EXPO 2020 в Дубай и благодари за поканата България да участва във форума. Премиерът добави, че страната ни работи активно за подготовка на българското участие и изрази увереност, че събитието ще донесе икономически ползи.

Коментари

 1. 2019.06.14 | 17:06

  ПРОСТО НЕЗНАМ КАКВИ ИДИ.ОТИ ИМА В БГ ЧЕ ДА ВЯРВЯТ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ.ТОЗИ НИ ЗАБИВА ВСЕКИ ДЕН ПО ДЪЛБОКО И ПО ДЪЛБОКО,И НЯМА ДА Е ДАЛЕЧ ВРЕМЕТО КОГАТА ЩЕ ЛЪСНАТ ВСИЧКИ ТЕЗИ ЗАБИВАНИЯ!!!КАК НЕМОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ ПРОСТ И ПРОСТИ ХОРА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ .И ПАК ЩЕ НАПРАВЯ СРАВНЕНИЕТО МЕЖДУ ПРОСТИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ В НАС СЪС ТЕЗИ ПРОСТИТЕ В РУМЪНИЯ.250 ЛВ МИН.ЗАПЛАТА 2010 ГОДИНА РУМЪНИЯ.240 МИН.ЗАПЛАТА БЪЛГАРИЯ 2010 ГОДИНА.2019 ГОДИНА 887 ЛВ РУМЪНИЯ,,560 ЛВ БЪЛГАРИЯ.9% ДДС НА ХРАНИТЕ РУМЪНИЯ- 20%ДДС НА ХРАНИТЕ БЪЛГАРИЯ! 35 ЛВ ДЕТСКИ БЪЛГАРИЯ - 120 ЛВ /300 ЛЕИ/ РУМЪНИЯ ,А ДА НЕ ПИША ЗА КОРУПЦИЯТА.ТРЯБВА ДА СИ ШИЗОФРЕНИК ДА НЕ ВИЖДАШ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ УПРАВЛЕНИЯТА И ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ГЛАСУВАШ ЗА ТЕЗИ ПРОСТИ ХОРА ДА ТЕ УПРАВЛЯВАТ

 2. 2019.06.14 | 16:22

  Баце от къде ги намираш тия извън - земни ?

 3. 2019.06.14 | 16:17

  Кои е тоя мангал ?

 4. 2019.06.14 | 14:38

  КОГАТО ГОНИШ СВОИТЕ, КОГАТО ОБИЖДАШ СВОИТЕ ТОГАВА ТЕ ПОБЕЖДАВАТ ЧУЖДИТЕ.

 5. 2019.06.14 | 14:38

  от запад ни джендъросват и изпедерастяват, а от исток ни ислямизират, а боко ходи по пътища и ливади да се прави на строител на капиталистическа българия. бил стигнал индустриализацията до 1945г. незнам да се смея ли , да плача ли??? каква индусриализация е имало 45година незнам, 84% от населението селско и са орели хората с коне и волове. 30 години пазарна икономика и стигнахме нивото от преди 75 години.. егатииииии

 6. 2019.06.14 | 14:08

  Този нашия от кафенетата не излезе

 7. 2019.06.14 | 14:03

  ако искаш да ти помогне ГЕРБ, помогни си сам

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет