Парламентът ще реши дали да преизчисли партийната субсидия със задна дата от 2016 г.

  • 14 юни 2019 07:10

  • 276
  • 0
Парламентът ще реши дали да преизчисли партийната субсидия със задна дата от 2016 г.
© Novini.bg

Парламентът ще разгледа промените в Закона за политическите партии. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Измененията са внесени от Министерски съвет и ще бъдат разгледани на второ четене.

Съгласно текстовете годишната държавна субсидия за политическите партии и коалиции за периода от 26 май 2016 г. до влизането в сила на този закон се преизчислява по реда на този закон, като намалението е за сметка на следващите траншове, а при недостиг и липса на следващи траншове се възстановява от съответната партия. В мотивите си вносителите посочват, че при приемане на предложението в законопроекта икономията би възлязла на 14,5 млн. лв.

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. На депутатски питания ще отговарят министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. и на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. В контрола ще участва и вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини