Комисар Габриел открива в Румъния Цифрова асамблея 2019

  • 13 юни 2019 15:15

  • 295
  • 3
©

Днес и утре в Букурещ, Румъния, се провежда 8-ото издание на Цифровата асамблея. Събитието, организирано съвместно от Комисията и румънското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще събере представителите на държавите — членки на ЕС, със заинтересованите страни от промишлеността, академичната сфера и гражданското общество.

Комисарят по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова заяви: „През последните няколко години работихме неуморно за развитието на цифровия единен пазар, чиито осезаеми постижения са в полза на европейските граждани и предприятия.

Показахме, че само с общ подход на ЕС можем заедно да се изправим пред променящите се предизвикателства и да успеем с цифровата трансформация. Цифровата асамблея е нашето ключово събитие, на което ще обсъдим бъдещите цифрови възможности и политически приоритети и ще подновим ангажиментите си, основани на общите ни стойности.

“ По време на дискусиите ще се обсъжда какво е необходимо, за да се ускори цифровата трансформация и да се гарантира, че ЕС продължава да бъде конкурентоспособен в световен мащаб. Ще бъдат представени три ключови инициативи: първо, съвместна декларация на няколко държави членки за съвместна работа към изграждането на квантова комуникационна инфраструктура; второ, приемането на окончателния доклад на работната група по цифрова икономика на Европейски съюз — Африкански съюз, с политически препоръки и конкретни действия за укрепване на сътрудничеството по цифровите въпроси между двата континента; и трето, нов инвестиционен механизъм за разрастване на стартиращите цифрови предприятия в Централна, Източна и Югоизточна Европа.

Последвайте канала на

Novini.bg
295 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.13 | 17:51

3

ГОЛЯМ ПРАЗ !!!!

2019.06.13 | 16:31

2

май да

още не роден Петко

2019.06.13 | 16:20

1

В 16 реда текст използвате 8 пъти думата "цифрова" явно от незнание какво да напишете! Толкова ли е умна и комисарката?

Добави коментар

Водещи новини