Парламентът ще гласува глоби за поставяне на плажни принадлежности върху дюни

  • 13 юни 2019 07:25

  • 372
  • 1
Парламентът ще гласува глоби за поставяне на плажни принадлежности върху дюни
© Novini.bg

Парламентът ще разгледа на второ четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Измененията въвеждат глоби за поставяне на палатки или плажни принадлежности (кърпи, чадъри и т.н.) върху дюни, като санкцията е от 500 до 1000 лв. За паркиране или преминаване с пътни превозни средства през пясъчните образувания глобата ще е от 1000 до 3 хил. лв., като може да се конфискува и имущество на стойност между 3 и 5 хил. лв.

Предвижда се законът да важи не само за плажните дюни, но и за тези в близост до крайбрежните зони.

Народното събрание ще гласува и окончателни промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, които унифицират правоотношенията между Държавен фонд „Земеделие“ и получателите на субсидии и държавни помощи.

Депутатите ще изслушат министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 относно Националните програми като инструмент за реализиране на политики в сферата на образованието.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
372 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.06.13 | 07:59

1

Абе гласувайте закриване на тая държава и това е ! И без това "нема такава държава"

Добави коментар

Водещи новини