Ще се преразгледат глобите за каравана или палатка край плажа

  • 12 юни 2019 14:48

  • 785
  • 3
©

От Комисията по регионална политика не бягаме от диалог с неправителствените организации. Всички ние като отговорни хора не хвърляме текстове в законите с цел те никога да не се изпълняват. Идеята да подкрепим къмпинг туризма не е виртуална. Това заяви Искрен Веселинов, който е председател на парламентарната комисия по регионално развитие, предаде репортер на Novini.bg.

"Ясно е, че никой няма да тръгне да санкционира къмпингуващите, без да са създадени условия за това", подчерта той. "Напротив, ние сме доста гъвкави, удължавали сме срокове, които понякога не са отговаряли на реалността", добави председателят на комисията.

„Редно е в следващите седмици да направим свободен дебат, за да чуем вашите виждания без да сме ограничени от времето“, предложи Веселинов.

„При свободното къмпингуване трябва да има правила. Нашата парламентарна група винаги е търсила баланса. Прочетете целия законопроект и ще видите колко са завишени санкциите към концесионерите, но и свободното къмпингуване не значи свободия“. Това заяви Александър Ненков от ГЕРБ.

"Предлагаме редакция на параграфа в закона, за да се промени регламента за свободното къмпингуване. Трябва да има някакви елементарни правила. Санкциите трябва да се адекватни в зависимост от нарушението. Ще търсим и по-гъвкав модел“, увери той.

Припомняме, че вчера еколозите протестираха срещу промените в закона, които забраняват свободното къмпингуване. Природозащитниците се заканват да сезират Конституционния съд, ако промените бъдат приети. През следващите дни предстоят още протести.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
785 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.12 | 16:15

1

В Гърция къмпингуване извън определените за това места за всеки, който е поставили палатки и каравани на брега на морето. парични глоби от 150 евро, но законът предвижда и възможност за наказване с лишаване от свобода до три месеца.Паленето на огън в близост до горски масиви, дори и без риск за пожар, е грубо нарушение на закона с глоба над 1 000 евро
Изводът е прост -Трябва да има места и да са далече от брега.

Глоби за каравани и палатки,

2019.06.12 | 16:35

2

а за седесарските мафиотски хотели-гимназии няма виновни.

:)

2019.06.13 | 09:32

3

Ще си опъна палатката на покрива на кочината ви, вашта кожа бездарна и корумпирана!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини