Тома Биков: Не може да ни обвиняват в чорбаджийство за партийните субсидии

  • 12 юни 2019 12:03

  • 704
  • 3
© parliament.bg

Не ГЕРБ е партията, която дава партийните субсидии - не може една част от парламента да бъде обвинявана в чорбаджийство. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ по време на дебатите по промените в Закона за държавния бюджет за 2019 г. на първо четене, с които се преизчислява партийната субсидия от 11 лева на 1 лев за получен действителен глас.

Със сигурност позитивът от това наше предложение е този дебат, който се води днес тук. През последните няколко години дебатът за партийните субсидии се водеше в телевизионни студиа, шоу програми, в места, където не му беше мястото. Нашето предложение субсидията да падне на 1 лев е направено с преценка на всички рискове. Ясно, че като се намали партийната субсидия, партиите ще се финансират от друго място. На нас започна да ни омръзва тази роля за виновника на партийните субсидии. Радвам се, че днес чухме какъв е позитивът за тези субсидии. Това го чухме най-вече от БСП. Ако щете, миналата седмица ние бяхме онези, които раздават субсидиите, които дават насила по 2 лева отгоре на БСП и тя, незнаейки че ги получава, се оказва омерзена от нас, заяви Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за.

Той отбеляза, че преди три години на референдум 2,5 млн. души са гласували за намаляване на субсидиите на 1 лев. Не им беше обяснено защо се дава партийна субсидия. Позволихме това мнение да бъде формирано в обществото, то беше формирано, хората излязоха и гласуваха. Вероятно този избор не е бил достатъчно информиран, но той е факт. Резултатите от референдума се превърнаха в политически факт, който ако помните беше формулиран като един анти ГЕРБ вот. Субсидиите са за всички партии, факт е, че вероятно се обяснява трудно защо са 11 лв. Много ли са тези пари за една партия, колко бихме спестили, ако субсидиите паднат - всички тези въпроси, аз се надявам да намерят отговор през този дебат и той да бъде от всички нас. Не само едната част на парламента да бъде обвинявана в някакво чорбдаждийство, а другата да е за падането на субсидиите, но да не е ясно на колко. Трета да е за премахването им, обаче без да казва какво ще се случи след това. Ние едновременно с нашето предложение казахме какви са рисковете пред българското общество, посочи депутатът от ГЕРБ.

Той поясни, че управляващите споделят опасенията на опозицията. Но се нуждаем от подкрепа, когато тези субсидии се дават. Никой от ГЕРБ няма желание българската демокрация да се олигархилизира и са се борили за това. Докато вие сте стояли и сте се подхилквали отстрани, каза още Биков. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
704 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.12 | 21:17

3

ГЛУПАК !!!

2019.06.12 | 18:13

2

Как да ви имаме доверие като вие гербавите нямате никакви чисти цели и идеи ??? 80 % в партията ви са комунисти начело с вожда ви а ти колко партии до сега смени другарю Биков ??Търсите само бай Ганьовия келипир в политиката и нищо друго !!

????

2019.06.12 | 13:07

1

Добре,РАЗБРАХМЕ "другарю-господин" Биков,ха сега КАЖЕТЕ НЕЩО за Холандският "ШАМАР"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини