Парламентът ще обсъди намаляването на партийната субсидия от 11 на 1 лев

  • 12 юни 2019 09:34

  • 342
  • 0
Парламентът ще обсъди намаляването на партийната субсидия от 11 на 1 лев
© Novini.bg

Парламентът ще обсъди на първо четене промените в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев от 1 юли. Това е трета точка в седмичната програма на Народното събрание, която беше приета в началото на днешното заседание.

На въпрос какво мисли за намаляването на субсидията на политическите партии, депутатът от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на коментира пред журналисти: "Ще дискутираме и ще видим". Появяването му в парламента отново предизвика вълнение в кулоарите.
В началото на днешното заседание депутатите ще обсъдят докладите на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства /СРС/ за извършената дейност през последните две години, както и годишните доклади за дейността на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения през 2017 г. и 2018 г.

В програмата е и ратификация на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие, подписано на 8 април 2019 г. Предвижда се депутатите да обсъдят и процедурни правила за предлагане на кандидати и за избор на член на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание. Предложението е във връзка с изтичащия мандат на Иво Атанасов.

Като точка първа за четвъртък е предвидено изслушване на министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 относно Националните програми като инструмент за реализиране на политики в сферата на образованието. След това депутатите ще разгледат на второ четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и в Закона за подпомагане на земеделските производители.
Първа точка за петък е второто четене на измененията в Закона за политическите партии, свързани с надвзетите партийни субсидии. След това е предвиден парламентарен контрол.

Последвайте канала на

Novini.bg
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини