Фандъкова: Санкцията за "Графа" може да стигне до един милион, няма да има компромис за никого

  • 11 юни 2019 08:29

  • 1309
  • 4
© Кадър: БНТ

Поела съм ангажимент, че няма да има компромис по отношение на никого. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова относно новите проблеми, появили се след завършването на ремонта на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев". Санкцията за целия обект може да стигне до един милион лева, категоричен е кметът.

Всеки има право да се защитава. Не приемам никакви оправдания, обяснения и прехвърляне на отговорност. Всеки, работил по този проект си носи отговорност. Санкции до този момент съм налагала както на изпълнителя, така и на проектанта, и на надзора. Те могат да достигнат и до един милион, допълни кметът на столицата.

Малко над 20 милиона лева е стойността на ремонта за целия обект, обясни още Фандъкова.

Аз нямам право да си избирам фирмата така, както на мен ми харесва. Има процедури, обществени поръчки, осигурили сме максимална прозрачност. Нямам никакви притеснения да налагам санкции, фирмите знаят, че няма да има компромис. Нося всеки ден моята отговорност, но политически спекулации по тази тема няма да приема, категорична е още Фандъкова.

Очевидно проектантът не е дал най-доброто решение за отводнителите на трамвайните релси, за да се получи това при малко по-високи температури. Обектът още не е открит. Предстои голяма комисия с външни участници за приемането и въвеждането в експлоатация, допълни кметът на София.

По повод започващия днес ремонт на столичната ул. "Житница", Фандъкова обясни, че ще бъде направена цялостна промяна на настилките, нови тротоари и ново осветление.

Очаквам чувствително облекчаване на трафика по бул. "Цар Борис Трети" след пускането на движението.Продължаваме ремонтите в Овча купел, допълни Фандъкова.

Искам да благодаря за търпението на жителите на квартала. Смятам, че качеството на живот с изграждането на метрото там ще бъде наистина на много по-различно ниво. Наесен предстои да бъде пуснат и първият участък от третата линия на метрото, а само за 4-5 години 90% от наземният транспорт на София е обновен с модерни автобуси. 40 нови камери вече са поставени в бус лентите по всички булеварди в града, така че призовавам шофьорите да не нарушават правилата за движение, подчерта Фандъкова.

Кметът на София коментира и проекта за цялостно обновяване на Борисовата градина.

Проектът е в начална фаза на обсъждане, самата аз имам своите забележки. Част от тях са да не се възстановява климатично училище, да не се местят обектите на Спортна София и конната база. Двата стадиона също имат своето място там и следва да бъдат реконструирани, но не и разширявани. До 19 юни се приемат предложения от всички, на 26-ти те ще бъдат представени отново и след това предстои разглеждането им в общинския съвет, допълни кметът.

На въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат като градоначалник на София, Фандъкова заяви, че още е рано да обявява своето решение по темата.

Последвайте канала на

Novini.bg
1309 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Цвък Молитвата

2019.06.11 | 09:06

1

"Който не плаща добре - плаща два пъти" / ГЕРБ-ераЗка сентенция /

Популизм

2019.06.11 | 10:00

2

Йорданка ми беше симпатична докато се разрових в харчовете на общината да видя защо все няма пари за нашата разбита уличка. Ремонтите на градинките на Кристал и до Университета са за 46 милиона лева. Бенефициентът Пеевски чрез гербаджийската фирма ПСТ ГРУП.

Соня

2019.06.11 | 10:00

3

Николай Стойнев дясната ръка на Фандъкова ???Кога ще му направи проверка колко фирми Николай Стойнев или той е на Герб и е недосегаем Николай Стойнев ? Николай Стойнев ? Николай Стойнев ??? Николай Стойнев ? Николай Стойнев ? Николай Стойнев ???

Жалката членка на БКП-фандъкова

2019.06.11 | 10:12

4

Другарко фандъкова.За никой не е тайна вашата некадърност и корумпираност.Все пак сте членка на синьото бкп, докато през соца сте се нагоодили в БКП - оригинал.
Джипигруп е фирма която си получава поръчаките при съмнителнуи конкурси и стмнително бързо одобряване.Знае се много добре , че надуват цените, вие ги одобрявате и после си получавате милионите комисионна, които отиват в офшорки на властта.
Поне малко нямате ли срам един ден да обяснявате на внуците си, че това осиране на софия е от корупция и некадърност на баба им ?

Добави коментар

Водещи новини