Красимир Вълчев: Учителите трябва да се чувстват по-свободни и креативни

  • 07 юни 2019 16:28

  • 655
  • 2
Красимир Вълчев: Учителите трябва да се чувстват по-свободни и креативни
© Булфото

Разговаряме с всички експерти в Регионалните управления на образованието за това как всеки учител да бъде подкрепен да работи по-свободно и да подхожда индивидуално към всяко дете.

Очакваме учителите да компенсират влиянието на външната среда. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 на среща с директори на образователни институции от община Трявна, която се състоя в Началното училище "Пенчо Славейков", съобщи пресцентърът на МОН.
Община Трявна е 100-ата, която министър Вълчев посещава и обсъжда актуалните теми в системата на образованието с учители, с представители на общините и областните управители.

Колко полезни за развитието са уроците по шах и извънкласните дейности са показали ученици от Основното училище "Васил Левски" в Плачковци. Министърът е поздравил училищния отбор за постигнатите успехи, след което е изиграл партия шах с петокласника Добромир Добрев и доста трудно е успял да го победи. От учениците образователният министър е получил малък шах, карта за член на клуба и пропуск, с който му се разрешава да влиза в училището.

В Трявна министър Вълчев е присъствал на дебат между ученици от Средното училище "П. Р. Славейков" на тема "Българското училище преди Освобождението дава много образование на подрастващите".

Децата са изследвали множество исторически източници, за да защитят своите тези. Министър Вълчев ги е поздравил за труда, който са вложили, за да се подготвят. С преподавателите от Националната гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа" в града министърът е обсъдил възможностите ученици от цялата страна да посещават училището и да наблюдават иновативни методи на преподаване. В гимназията той е видял уникални произведения, създадени като дипломни работи от учениците.

Последвайте канала на

655 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2019.06.07 | 17:08

1

Напишете Истинската Българска История в учебниците. И спрете да преподавате комунистическа лъжлива история на българските деца. Българите са най-старата нация в света със своя култура. Българите са дали 7 писмени системи на света. Българите винаги са населявали Балканите, Средиземно море и Мала Азия. Българите не са азиатци, монголоиди или иранци. Да се спрат сатанинските лъжи за българската история.

2019.06.07 | 22:37

2

КАК ДА СТАНЕ КАТО НЕ СА ТАКИВА?

Добави коментар

Водещи новини