Искрен Веселинов: Коалицията не работи поне от шест месеца

  • 07 юни 2019 10:18

  • 635
  • 2
©

В идеологиите имаме много общи неща, но всичко е насипно, коалицията не работи поне от шест месеца. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов.

Смятам, че това, което се случва в коалицията, са по-сеизмични трусове след земетресението на евроизборите. Нашият апел е колегите, които не получиха много добър резултат – специално за "Атака" говоря, да се научат да губят, да приемат загубата и да търсят вината не в другите, а в себе си. И мисля, че тогава отношенията могат да се нормализира. ВМРО няма за цел да затъва в блатото на коалиционен скандал, защото това би било безсмислено. Опитваме се да не наливаме масло в огъня. А накъде – ще покаже общата воля на трите партии, заяви Веселинов.

Той заяви, че ако коалицията се разпадне, има различни възможни варианти – самостоятелно участие на трите партии или коалиция на ВМРО с НФСБ. „Когато имаш партньор, очакваш да има диалог. Не може да бъдеш в състояние на перманентен скандал две години. Каракачанов дори сини каски слага, за да демонстрира определени намерения. Лично аз съм участвал в насочването на поне 7 или 8 коалиционни съвета, които се бламират от партньори. Но в един момент търпението свършва, като отсреща не виждаш минимум воля и минимум желание за добронамереност, коментира депутатът от ВМРО.

Веселинов обясни, че от страна на ВМРО не е имало негативно изказване или целенасочени опити злепоставяне към никой от партньорите. Това е нашето виждане и то очевидно не съвпада с някои от вижданията на коалиционните партньори. И пътищата може да се разделят. Не смятам, че от два месеца в коалицията има парламентарен живот, защото групата не се събира. Нямаме общи позиции, формираме ги буквално в зала на база на присъстващите колеги. Всичко е насипно и коалицията не работи от шест месеца поне – това е факт. Всяка партия носи своята отговорност, ние се опитваме да изпълняваме нашите задачи, но когато всеки дърпа в различна посока като орел, рак и щука, няма ефективност. Това състояние е вредно, понижава КПД-то на коалицията и очевидно не може да продължава безкрайно. Като при ядрения взрив сме - натрупва се критична маса и избухва, заяви Веселинов.

Ако никой не поеме синята каска, очевидно нещата остават такива, добави той.

Зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти коментира и одобрения от бюджетната комисия проект на премиера Борисов за 1 лев партийна субсидия. Аз съм категорично за намаляване на партийните субисии, трябва обаче да се направи дебатът така, че да се гарантира минимумът за съществуването на партиите - това е нашето виждане. Дали този минимум ще се гарантира чрез държавни субсидии, каквото е моето виждане, или през някакви други механизми, които легално да позволят на партиите легално да декларират средства, трябва да се изясни, каза още Искрен Веселинов. Субсидия за партиите от 5 лв. ми се струва приемлив вариант, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
635 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
този русенски паразит

2019.06.07 | 10:43

1

педал-приватизатор.Беше сдс ,после стана вмро.След някоя година ще смени и тази партия. ВАЖНОТО Е КЕЛЕПИР ДА ИМА. ПРИВАТИЗИРАЛ Е ПОВЕЧЕТО МАГАЗИНИ ВЪВ ЦЕНТЪРА и ЖИВЕЕ КАТО АРЕНДАТОР. ДА ЖИВЕЕ ЦИОНИСКАТА "ДЕМОКРАЦИЯ".

77979

2019.06.07 | 13:14

2

Кай е този селянин, на снимката!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини