Бисер Петков: Проблемът с недекларирания труд е от изключително значение за всички и засяга целия трудов пазар

  • 07 юни 2019 10:06

  • 348
  • 2
Бисер Петков: Проблемът с недекларирания труд е от изключително значение за всички и засяга целия трудов пазар
©

Темата за недекларираният труд е от изключително значение за всички нас. Проблемът засяга всички на трудовия пазар, тъй като работниците не могат да се ползват от защита. Често пъти при трудови злополуки се оказва, че служителите са без трудови договори. Полагането на такъв труд води до понижаване качествата на пазара на труда и води до нелоялна конкуренция. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  по време на кръгла маса на тема "Превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България“, предаде репортер на Novini.bg.

„Всички държави-членки приемат като сериозен проблем недекларирания труд. Именно затова се приема като положителна стъпка създаването на нов контролен орган на ЕС“, добави Петков.

Според изнесените данни, нивото на недекларирания труд в България е 15,9%. В същото време се отчита тенденция към намаляване, както и на сивата икономика. Това се отчита и от ЕК. България е под средните нива на недекларирания труд за ЕС, който е над 16%, стана ясно от думите на Петков.

„За справяне с този проблем е важно партньорството между институциите. Нужно е полагане на усилията от всички за превенция на недекларираната заетост, както и засилване на обществената нетърпимост“, подчерта социалният министър.

„Надявам се усилията ни да дадат резултат и да се подпомогне икономиката, както и да се защитят по-добре правата на работещите“, завърши Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Последвайте канала на

Мая Йорданова
348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.07 | 11:12

2

Вие дадохте голям Пример как се декларра ..Ако вие го направите ние ще бъдеме КОСМОС

2019.06.07 | 11:02

1

Абе БОКЛУК ти какаво декларира подлога мръсна оф шорките ли , тирасите ли комисионители начина на живот ли , Вие ли сте полезн с парите на хората . Дати опиша голия К

Добави коментар

Водещи новини