Борисов към бизнеса: Ще ви натискаме за заплатите

  • 04 юни 2019 20:40

  • 10270
  • 43
© Министерски съвет

Коалиционен съвет може да има по всяко време. Когато кажат Обединени патриоти, тогава ще направим коалиционен съвет.

Това отговори премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на въпрос предвижда ли се свикване на коалиционен съвет предвид трусовете и взаимните обвинения, които настъпиха при Обединените патриоти след евроизборите и желанието на ВМРО за свикване на съвета на коалицията. "Всеки ден съм в Министерски съвет и се виждам с Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и. Когато кажат, ще свикаме коалиционен съвет", добави министър-председателят, който взима участие в Петия годишен бал на КРИБ и връчването на големите награди на бизнес организацията.

"Няма нищо безплатно. Дани Де Вито беше казал, че най-хубавото нещо са чуждите пари. При нас комунистите най-обичат чуждите пари. 1944 година са отишли и са иззели всичките пари на хората, заводите са взели и са ги фалирали. За каква реиндустриализация говорят сега? Че заради тях сега страдаме от толкова ракови заболявания. Всички гледате сериала "Чернобил". Тогава на 1 май ни изведоха на манифестация и ни наваля радиационния дъжд. Тези престъпници".

Това заяви малко по-късно премиерът пред гостите на Петия годишен бал на КРИБ. "Изключително съм впечатлен от заводите, които се строят сега. Но няма работници. За да се върнат работниците, трябва да вдигаме доходите. Всеки ден съм в контакт със синдикатите и работодателите. Говорим по тази тема. Мога да ви обещая, че данъците няма да ги пипаме. На финала сме и на чакалнята на Еврозоната. Който не иска България в Еврозоната, да знае, че ще има Европа на две скорости. Ние не искаме да оставаме България на втора скорост. Ние искаме да си гарантираме еврото. Тук вие трябва да ни помогнете, защото е правилно за държавата. Всички знаят, че сме в Шенген, но чисто егоистично не ни пускат. България охранява отлично границите си и това е изключително моя заслуга. Забравихте времената, когато по улиците се разхождаха стотици мигранти. Сега няма нито един", категоричен беше министър-председателят.

"Другото, за което може да разчитате на нас, е да стимулираме средния и едрия бизнес. Ще ви натискаме за заплатите. Ще сторим и детски градини и ясли, за да се връщат младите майки на работа. В това има смисъл. Всички искат безплатно, но няма безплатно. При 10% данък не може да се говори за намаляване на данъка на хляба. Защо не намалим и данъка на млякото, на месото? Всеки говори за безплатно, но тогава данъците ще станат 20%. Хубав популизъм е това за безплатното и намаляването на данъците, но защо не го направихте, когато бяхте толкова пъти на власт ДПС и БСП, г-н Адемов?", обърна се премиерът към депутата от ДПС и председател на социалната комисия Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва, визирайки предложенията на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на за намаляване на ДДС върху лекарства, книгите и хляба, както и възможността за безплатни детски градини.

"Ние сме добри стопани и за това има излишък. Единственият шанс да се вдигнат доходите е да има стабилност, а някои искат предсрочни избори. Днес президентът сезирал Конституционния съд и аз ще ви попитам, вие от Северна България искате ли АМ "Хемус"? Като я искате бъдете по-активни. Използването на думата безплатно ще доведе страната до нестабилност. Сега ще излезе, че само аз не искам безплатни детски градини и хляб, но безплатно има само в утопиите на социалистите. Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други. Стига толкова, защото сега сме събрали тук да ви поздравим и да се почерпите", завърши Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10270 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар
Реалист

2019.06.05 | 04:50

33

Бизнеса ще не ще ще вдига заплатите,и то яко.В противен случай ще има фалити и затваряне на предприятия и заводи поради липса на работна ръка.Или собствениците бизнесмени ще запретват ръкави да си работят сами ( да видят как се вади хляба с труд ).

aDSF

2019.06.05 | 13:18

43

Нещо си се объркал комунделче-бизнеса ще фалира все по-бързо ако заплатите продължават да растат несъразмерно, без връзка с всяка икономическа реалност!! В момента освен липса на работна ръка (заради мързела на българина) има и спад в производството заради ниските цени на продуктите произвеждани в Бг.Конкретно говорим за продукцията от текстил, вина и алкохолни продукти, части и компоненти за автомобили и т.н. В момента в 90 % от фирмите в тези браншове работодателите и собствениците не регистрират никакви печалби, а работят единствено за заплатите на работниците!! Които от своя страна не спират да мрънкат за щяло и нещяло!!! Така че Боко много греши, заплати не се вдигат административно, процеса е естествен и винаги трябва да има връзка с реалността в икономиката. Не може една бутилка вино да се изнася за 4 лв, да се продава в Англия за 20 паунда, търговеца англичанин да печели 40 лв, а бъгларският производител 1,50 лв и да плаща заплата по 800 лв на човек-определена от правителството!!! Само след 1 година предприятието ще работи на загуба и ще се съкращават разходи откъм уволнение на работници и съкращаване на обем!!!

2019.06.05 | 05:41

36

БОКЛУК МОДЕРАТОРСКИ

2019.06.05 | 09:32

42

Банани имаше по Нова година,но имаше в изобилие наши родни плодове и зеленчуци,а не като сега да ядем гнилите турски домати.Къде отидоха прекрасните ни овощни ,зеленчукови градини ,дали близките до властта не вземат субсидии,а не им търсят продукция

2019.06.05 | 09:25

41

Ами то от Борисов има ли по голям комунист -няма, той така е свикнал да взема от бедните и да дава на такива като Домусчиев,после пък той ще изкарва чистачките си,техника да защитават него

100

2019.06.05 | 07:05

40

Бою и за актьор в латино сапунка не става , толкова голямо менте е

Българин

2019.06.05 | 06:43

39

Само да упомена,че хората се разписват на едно,а вземат друго!Справка-Мерканто град Сливен!Да не говорим за отпуските и болничните,или за работното време,или пък как се удържат пари за неща,които уж липсват!

2019.06.05 | 01:46

31

в държавата на този тъпунгер е само за мазохисти, по-жалко е положението в момента дори 3 от тва през комунизма

до реалист

2019.06.05 | 06:39

38

ами да ти са сладки пластмасовите вносни говна дето не можеш дори да си позволиш, 74ти набор съм и мога да ти кажа ,че в най-гадния салам кучешка радост през соца имаше повее месо отколкото в соевите говна дето внасяме от европа в момента, всичко , което през соца произвеждахме и изнасяхме , сега внасяме, за тогавашните технологии бяхме сила, между милиционерштината и шуробаджанащината тогава и сега няма никва разлика, лошото в ,че казарма вече няма и мангалите безпризорни крадат колят и бесят, в казармата поне занаят ги учеха

ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2019.06.05 | 05:43

37

ПОНЕ ХОРАТА НЕ ИЗМИРАХА КАТО МУХИ И НЕ БЯХМЕ НАЙ- БОЛНИТЕ В ЕВРОПА.А КОЛКОТО ДО СВОБОДАТ НА СЛОВОТО Е БИЛО КАТО СЕГА.112 МЯСТО

Реалист

2019.06.05 | 05:27

35

Имам чувството,че нямаш никаква представа от времето на Комунизма.Три часови опашки за хляб ( ? ) Банани също опашки и само на Коледа и Нова година,Жигула 5600 лева и 15 години чакане,Апартамент панелен 9000 лева 20-25 години чакане .......заплатите около 250-300 лева За рокенрол и Бийтълс - в Белене ......

bivsh atakist

2019.06.05 | 05:25

34

ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

Мартин

2019.06.05 | 02:02

32

За едно е прав,безплатно е само сиренето в капана за мишки!
Друг е въпросът къде и по-точно как се влагат ресурсите на страната събрани от данъкоплатците!

Иван Маджаров

2019.06.05 | 00:44

29

Отишла Пепеляшка на бала на принца с каляска и като дошло полунощ, каляската се превърнала в Бойко Борисов :D

2019.06.05 | 00:59

30

Горката Снежанка, даже принцът се оказал вампир, както и останалите.

Сапунка

2019.06.05 | 00:40

28

Слаб театрал!

Добави коментар

Водещи новини