Каракачанов: Похвални са инициативите, които възпитават младите хора в патриотизъм

  • 02 юни 2019 07:08

  • 499
  • 4
 Каракачанов: Похвални са инициативите, които възпитават младите хора в патриотизъм
©

Похвални са инициативите, които възпитават младите хора в патриотизъм.

Това каза министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността пред участниците в 34-ия поход на ученици от региона на Лудогорието – „По пътя на четата на Таню войвода“ днес, 1 юни, в град Попово. Походът е подкрепен от Министерството на отбраната като проява с военнопатриотична насоченост, а тазгодишното издание е под патронажа на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. В приветствието си министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността поздрави всички участници, гости на града и представители на местната и централна власт от общини от региона за патриотичните събития, които провеждат, в рамките на похода около Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

„Времената се сменят, политическите партии идват и си отиват, президенти и министър-председатели стават част от миналото. Но истинската българска история никога не трябва да бъде забравяна. Истинската българска история е тази, която ни задължава да уважаваме всички онези национални герои, отдали живота си за Освобождението на България от турско робство“, посочи министърът на отбраната. И подчерта, че в своята история имаме достатъчно примери за подражание и затова днес няма нужда да търсим нови ценности на Изток или на Запад.

Пред паметника на патрона на похода Таню войвода министър Каракачанов поднесе венец. В присъствието на Националната гвардейска част и нейния Представителен духов оркестър, в тържествена обстановка, беше припомнен подвигът на четата на Таню войвода от 1876 г. Макар и останал в сянката на героизма на четата на Христо Ботев, за региона на Лудогорието и до днес Таню войвода и неговите четници са достоен пример за героична саможертва и родолюбие. На площада „Александър Стамболийски“ в Попово специално за присъстващите деца, родители, гости и участниците в похода се проведе и извънредно събитие от националната информационна кампания за военната професия „Бъди войник“. Военнослужещите, участващи в информационната борса в рамките на кампанията, отговориха на множество въпроси за работата си във Въоръжените сили.

Чрез информационните брошури за популяризиране на военната професия присъстващите имаха възможност да се запознаят с реални перспективи за кариера във Въоръжените сили. Представители на Военното окръжие в Търговище информираха за текущите конкурси за назначение и възможностите на доброволния резерв. Всички участници в 34-ия ученически поход посетиха информационните щандове и разговаряха с военнослужещите и цивилни служители, които представляват на тях Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“ и Централното военно окръжие.

Военнослужещите, които организират и участват в борсите вече в повече от 10 града в страната, бяха поздравени и от министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Заедно с командира на Националната гвардейска част полковник Кънчо Иванов, преподаватели от Военната академия „Г. С. Раковски", представители на Централното военно окръжие и други официални гости, министър Каракачанов се включи в журито за оценка на ученическите и детски отряди, участници в прегледа на патриотичната и маршовата песен.

Всички отбори от училища и детски градини бяха наградени с грамота и плакет от министъра на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. С негови заповеди организаторът на похода през всички тези години офицер от запаса д-р Анатолий Кънев, председател на Културно-просветно дружество "Родно Лудогорие", беше награден с награден знак "За достойнство и чест". Почетна значка на Министерството на отбраната получиха кметовете на общините Попово и Тутракан д-р Людмил Веселинов и д-р Димитър Стефанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
499 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Българка

2019.06.02 | 08:14

2

Върнете казармата,че аман от айлякчии които не са ориентирани.

2019.06.02 | 08:48

4

Що ма,сърби те и няма кой да те почеше ли? Ми то проблема може да не е в българските момци,а в това което виждаш в огледалото!

Иван

2019.06.02 | 08:44

3

Браво Краси

БИДОНА

2019.06.02 | 07:15

1

ПО ДОБРЕ ДА ПОКАЖЕ НА МЛАДИТЕ КАК СЕ ПРОДАВАТ БГ ПАСПОРТИ НА ДЖИХАДИСТИ и СЕ СТАВА МИЛИОНЕР. ВЕЧЕ СТАНАХА 30 ГОДИНИ БЕЗЗАКОНИЕ И ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС.

Добави коментар

Водещи новини